Annons

Annons

Annons

Mora–Tingsryd

Förstafemmans framsteg – en lättnad för Måns: ”En kämpamatch”

Mora avancerade från en intensiv matchserie genom vinst i den tredje åttondelsfinalen mot Tingsryd. Under tisdagskvällen kom förstalinan med Ljunggren, Bergkvist och Carlsson in i spelet mer än tidigare. Den sistnämnde hade bland annat en stolpträff i andra perioden.

– Vi får behålla intensiteten som vi har, säger Måns Carlsson.

Text

Annons

Måns Carlsson och de andra kan äntligen andas ut lite. Ett hinder är avklarat och nu väntar nya utmaningar i slutspelets kvartsfinalserie.

– Det spelar ingen roll vilka vi möter nu. Alla lagen där uppe är så pass bra att det kommer bli en rejäl utmaning. Det får bli de som de blir, säger forwarden.

Nu blir det Karlskoga som Mora får möta i kvartsfinal (något som inte var klart under intervjun, reds. anm.). Måns föredrar något av de tuffare motstånden framför de som slutade längre ner i tabellen. Hans lag har nästan alltid haft lite lättare för dem, menar han.

Annons

– Vi har varit på tårna mot bättre motstånd. Genomgående så är det mot motståndare som Tingsryd vi varit sämre. Men vi får behålla intensiteten som vi har och fortsätta spela enkelt ur egen zon, sedan komma in nära på kassen.

Anspänningen släpper lite, för det varit en pärs de här tre matcherna

Annons

För att sammanfatta så har Tingsryd blivit det jobbigaste laget att möta under den tid Måns spelat i Mora IK. Så det var en oerhörd lättnad för honom att inte behöva gå in i fler närkamper med de spelarna på ett tag.

– Vi har haft pressen på oss – som Tingsryd också har förstått. Att förlora första var tufft, men sjukt starkt av oss att vända. Tingsryd har alltid varit det tuffaste motståndet i serien, så har det varit under mina tre år här i alla fall. Det är en bra skalp att vinna där nere och såklart skönt. Anspänningen släpper lite, för det varit en pärs de här tre matcherna.

Energin och viljan att gå framåt genomgående faktorer som ledde till segern under tisdagskvällen. Tränare Johan Hedberg hade tryckt på att inte tappa puck på fel ställen, något laget också såg till att undvika.

– Intensiteten fanns där hela matchen, men Tingsryd är bra på att hålla ute oss. Vi hade mest puck, med de gjorde precis som de gjorde nere i Tingsryd. I den här matchen går vi ändå in och vinner mer, framförallt i andra och tredje perioden.

Det är ett steg framåt, ett bra steg som stärker oss

Hans egen femma tog ett steg tillbaka förra matchen, till gagn för andra förmågor, men kedjan kunde åter länkas samman och var starkare under den sista åttondelsfinalen.

Annons

– Vi var inne på två mål bakåt idag, som var skit, men det hoppas vi kunna få bort. Sen hade vi inte så mycket offensivt i förra matchen, vår femma, men allt det var bättre idag. Det är ett steg framåt, ett bra steg som stärker oss. Vi kan göra många mål i powerplay, det vet vi. Men i spel fem mot fem vill vi också leverera, säger Måns Carlsson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan