Annons

Annons

Annons

Mora–Tingsryd

Hedberg om Strandell inför kvällen: ”Olle känner sig bättre”

En positiv nyhet och en sämre. Det är läget i Mora IK:s trupp inför kvällens match mot Tingsryd, i åttondelsfinal tre. Olle Strandell är tillbaka efter ögonskadan, men Isac Heens är sjuk och indisponibel.

– Annars är vi fulltaliga, säger tränare Johan Hedberg.

Text

Laget är fulltaligt, sånär som på Isac Heens och Isak Rosén. Det meddelar Johan Hedberg. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Annons

Skadeläget och frånvaron i truppen har förbättrats inför kvällens match, det kan Johan Hedberg konstatera. Visst, ena halvan av backparet Heens och Bergkvist är borta. Detta då den förstnämnde blivit sjuk.

– Isac Heens är borta. Han är sjuk. Annars är vi fulltaliga, säger Johan Hedberg.

Olle känner sig däremot bättre och är redo och gå

Med ”fulltaliga” menar han att backen Olle Strandell åter är i spel. Som väntat är däremot inte Isak Rosén med, då han tvingades till operation.

– Isak räknar vi inte med just nu, han är indisponibel. Olle känner sig däremot bättre och är redo och gå. Han kommer gå in där Isac (Heens) har varit, i backpar med Axel (Bergkvist).

Läget känns alltså stabilt mot Tingsryd. Med söndagens 3–0-resultat närmast i ryggen, kommer laget in med positiv energi som Hedberg både tror och hoppas ska räcka över tre perioder (plus en eventuell förlängning).

Annons

Annons

– Det är bra. Vi har satt oss i en situation där det gäller vinna eller försvinna. Detta är målet vi jobbat för hela säsongen – det är till slutspel man vill komma. Men vi lever i nuet och vad som händer efter det får man ta när det kommer. Kan vi spela samma detaljerade, uppoffrande, spel som senast – då har vi bra chans att vinna även ikväll.

Johan Hedberg jämför slutspelet med ett schackspel, då allt blir mer på vinst och förlust. Foto: Henrik Montgomery / TT

Bild: TT

Slutspelsserien är lite som ett schackspel, även om denna matchserie är kort

Han går mer specifikt in på behandlingen av pucken, hur de bara har tillåtelse att tappa puck när Tingsryds snabba spelare inte har en möjlighet att ta den långt upp i plan.

– Management med pucken, när vi vågar tappa puck och inte, är jätteviktigt mot de här. De är skickliga på att behålla fart genom mittzon och in i vår egen zon, så där får vi inte tappa puckar. De har varit konsekventa och har gjort samma saker både i grundserie och slutspel. Samtidigt känner vi varandra väl – vet vad de vill göra och de vet vad vi vill. Slutspelsserien är lite som ett schackspel, även om denna matchserie är kort.

Robin Johansson, en ”jätte” enligt Johan Hedberg. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Annons

Robin har spelat sin absolut bästa hockey sedan jag kom till Mora

En spelare som Heberg hyllar utifrån prestation under de senaste matcherna, är Robin Johansson. Nummer åtta har hittat sin plats i såväl offensiven som defensiven, särskilt när han får spela med Bobby MacIntyre och Lukas Wernblom.

Annons

– Den kedja där Bobby har gått in med Lukas och Robin, är bäst. Robin har spelat sin absolut bästa hockey sedan jag kom till Mora – en jätte både offensivt och defensivt. Det är skitkul att se honom, en motor för laget.

Kalle Miketinac och hans lina har, precis som den produktiva förstalinan, hittat ett spel som charmar såväl fans som ledare.

– Jag gillar farten och hur de jobbar för varandra i den linan. De är rörliga i anfallszon, supportar varandra och kuggar i varandra. ”Ljungas” (Daniel Ljunggren) lina vet jag går jämnt. De är alltid ett hot att göra mål.

Forward och lagkapten Daniel Ljunggren stannar i Mora IK i minst två säsonger till. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Bild: Bildbyrån

Det sänder signaler till alla att detta är på riktigt

Igår kritade lagkapten Daniel Ljunggren på för ytterligare två säsonger i klubben. Den kugge som han har blivit, både på och utanför isen, visar på att Mora IK verkligen vill satsa för att lyckas – det menar Johan Hedberg.

– Det är jätteviktigt, inte bara för klubben utan hela föreningen. Han är en otroligt bra ledare för oss. Det sänder signaler till alla att detta är på riktigt, när en sådan kille vill stanna kvar. Man får positiva signaler om vilka man får ha kvar i laget. Hans namnteckning betyder sjukt mycket.

Om det är något tränaren vill peka på, så är det mängden istid som vissa spelare inte har fått. Bland dem finns några unga lirare.

– Vad gäller Filip (Björkman), ”Garf” (Isak Garfvé) och Alex (Lavoie) så har de inte fått så mycket istid som jag velat. De har varit fast i rotationen och inte rullat på som jag velat– hoppas de kan komma in i det ikväll, säger Johan Hedberg.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan