Annons

Annons

Annons

Tingsryd–Mora

Mora utjämnade matchserien mot Tingsryd – avgörande på tisdag

Förutsättningarna var enkla på söndagseftermiddagen, det var vinna eller försvinna för Mora IK borta mot mardrömsmotståndaren Tingsryd.

Mora gjorde upp med alla hjärnspöken och vann rättvist och komfortabelt med 3–0.

– Det är inte så relevant just nu. Vi gör en bra match här idag och vi ska ta med oss det vi gjorde bra, säger Daniel Ljunggren till Cmore.

Text

Tingsryd inledde dock bäst. 5–0 i skott var det efter fyra minuter. Resten av matchen var det Mora som hade kontroll på det mesta.

I slutet av första perioden kom Steven Seigo på en offensiv räd, rundade kassen och serverade Robin Johansson som stötte in ledningsmålet för Mora.

Robin Johansson gav Mora ledningen. Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån

– Vi hade byggt upp flera bra anfall innan det och så kom vi i en väldigt bra spelvändning, alla fyllde på, så det var ett bra mål, säger Johansson till Cmore.

I den andra perioden var det återigen Mora som trummade på och direkt efter ett powerplay kunde Steven Seigo hänga upp 2–0 när det var mycket folk framför mål.

Annons

– Albin (Grewe) gjorde det fantastiskt när han lurade bort några Tingsrydsspelare och tog sig in framför mål. Han drog på sig flera motståndare så jag kunde bara komma in och ta den lösa pucken och sätta den i nätet, säger Seigo till Cmore.

Annons

Steven Seigo var het i andra matchen mot Tingsryd. Foto: Axel Boberg, Bildbyrån

Direkt efter föll tre utvisningar för crosschecking mot Mora på 2:42. Men trots dubbla lägen i fem mot tre lyckades inte Tingsryd få hål på gästerna.

– Vi hamnade i lite utvisningstrubbel, men de som spelade i boxplay gjorde det enormt bra för oss. Det skapar stort självförtroende att spela av tre raka utvisningar på det sättet, säger Seigo.

Daniel Ljunggren gjorde det viktiga 3–0-målet. Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån

Den tredje perioden hann knappt börja innan Daniel Ljunggren satte 3–0 i powerplay och sedan kontrollerade Mora matchen fram till slutsignalen.

– Det är skönt att få 3–0 direkt där. Det var viktigt att vi tog till vara på det. Jag brukar göra mål därifrån och det var en jäkla bra skymning av Måns (Carlsson), säger Ljunggren till Cmore.

Nu väntar en tredje och avgörande match på hemmaplan på tisdag.

– Nu ska vi vila ordentligt på bussen och sova ordentligt, så får vi ha möte imorgon (läs: måndag) och se vad vi ska ta med oss till den matchen.

Fakta

Matchfakta

Matchfakta, åttondelsfinal 2:3
Tingsryds AIF–Mora IK 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)
Första perioden:
0–1 (17.00) Robin Johansson (Steven Seigo, Bobby MacIntyre).
Andra perioden: 0–2 (11.08) Steven Seigo (Anton Heikkinen, Albin Grewe).
Tredje perioden: 0–3 (0.41) Daniel Ljunggren (Axel Bergkvist, Johan Persson) spel fem mot fyra.
Skott: 19–27 (7–11, 5–9, 7–7).
Utvisningar, TAIF: 5x2. MIK: 7x2.
Domare: Alexander Österberg, Stefan Johansson.
Publik: 1 468.
Mora IK i Nelson Garden Arena: Matteus Ward (Andreas Ljunggren) – Axel Bergkvist, Isac Heens, Måns Carlsson, Daniel Ljunggren, Johan Persson – Kristoffer Gunnarsson, Steven Seigo, Lukas Wernblom, Robin Johansson, Alexandre Lavoie – Viktor Larsson, Isak Pantzare, Albin Grewe, Kalle Miketinac, Anton Heikkinen – Filip Björkman, Isak Garfvé, Bobby MacIntyre – Filip Lennström.

Ställningen är 1–1 i matcher – avgörande match spelas i Mora på tisdag kväll.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan