Annons

Annons

Annons

Timrå IK:s dubbelmöte med Djurgården

Timrå IK:s lärdom efter tappade poängen: "Vi blir naiva"

Laget ska hållas ihop, spelarna blir mer cyniska och det ska anfallas med fart.

Tre viktiga nycklar för att besegra Djurgården på Hovet i returmatchen, enligt tränaren Ante Karlsson.

– Det blev långa och svåra passningar för vi spelade inte som vi skulle, säger han.

Text

Krutröken har lagt sig efter det första av back to back-mötet mellan Timrå IK och Djurgården.

Stockholmarna tog hem den första ronden på teknisk knockout efter straffsegern i söndags.

Nu vill Timrå IK slå tillbaka mot bottenkonkurrenten.

För det första läggs inte något särskilt fokus på Dick Axelsson som stod för tre av Djurgårdens mål senast.

– Jag tycker att vi bjöd på alla tre av hans mål, i alla fall de sista två. Det sista var en styrning och en bra styrning är inte mycket att säga om, säger Ante Karlsson.

Ante Karlsson vill se ett mer kompakt Timrå IK i den andra matchen mot Djurgården i back to back-mötet.

Bild: Fredrik Ytterström, Arkivbild

Annons

– Vid de andra målen gav vi honom ett felpass och en puck som studsade tillbaka till honom från ingenstans.

Annons

Det var mycket snack om individuella misstag efter den förra matchen, det var väl många?

– Naturligtvis, men det kommer också lite av att vi blev naiva då vi ledde matchen med 3–1. Sedan luktade det också 4–2 i några byten i sista, därefter blev vi slarviga. Vi höll inte ihop laget och det blev långa och svår passningar för att vi inte spelade som vi skulle. Och lägg på de individuella misstagen, men det är sådant som händer och kommer inte ske igen. Vi ska hålla ihop det bättre över 60 minuter.

Karlsson menar på att långa puckar mot en markerad forward ofta blir en 50/50-chansning huruvida det egna laget har kvar pucken efter passningen. Blir det motståndarlaget som får tag i trissan, ja då blir det problem.

– Då kan Djurgården åka in i vår zon eftersom det är ihåligt då backarna inte hinner med. Det gäller att ligga kvar så att vi kan spela oss ut med kortare passningar genom den egna zonen, menar Karlsson.

Joey LaLeggia (bilden) och Per Svensson var två av de spelare som olyckligtvis för Timrå IK:s del stod för varsin indianare som sedan ledde till mål.

Bild: Fredrik Ytterström

Han tror att det myckna matchandet, i kombination med manfall på backplats där Timrå IK i stort sett spelat med fem backar under en otroligt intensiv period, har gett visst utslag.

– En trött kropp blir mer stillastående men vi kommer att må bra av att – förhoppningsvis – få tillbaka en back till matchen.

För att lägga sig ner och dö, det finns inte med på schemat.

Annons

– Vi har ett härligt go och en underbar grupp att jobba med. Det är 21 poäng kvar att spela om och vi tar det match för match. Nu gäller det att gå all in exakt varenda match som är kvar och det blir en intressant utmaning mot Djurgården som jag ser fram emot.

Annons

► Matchen

Tisdag 8 mars (19.00): Djurgården–Timrå IK (Hovet).

► Läget i laget

Didrik Strömberg är borta resten av säsongen. Christopher Liljewall är tillbaka i träning och även i match, han satt på bänken i den första matchen mot Djurgården men noterades inte för någon speltid. Albin Carlson är fortfarande sjuk och Oliver Johansson stannar på hemmaplan.

Vad gäller trion Filip Westerlund, Sebastian Hartmann och Robin Alvarez har Timrå IK-lägret förhoppningar på att de ska kunna spela, men det är ännu inte hundraprocentigt.

► Motståndarprofilen

31) Dick Axelsson, forward.

Dick Axelsson gjorde hela tre mål mot Timrå IK under söndagskvällen. Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Den rutinerade räven – som pensionerade sig inför säsongen men sedan drog på sig stället igen då det gick åt skogen för Djurgården – imponerade stort i den första matchen mot Timrå IK i detta dubbelmöte. Hattrick blev det för 34-åringen som faktiskt också spelade division 4-hockey innan Djurgården den här säsongen. Där noterades Axelsson för 24 poäng på fem (!) matcher.

Annons

► Notera att ...

... Timrå ledde den förra matchen med 3–1 men föll tillbaka efter defensiva misstag, till slut blev det bara en poäng hemma mot Djurgården efter att stockholmarna vunnit på straffar.

... bottenstriden fortsätter att vara tajtare än tajt. Timrå IK och Djurgården ligger på samma poäng (51) men de rödvita har bättre målskillnad. Det är fyra poäng upp till Malmö, och Timrå är det enda av dessa lag med en match mindre spelad.

Annons

... även Linköping och Brynäs spelar denna afton, två andra lag som också kan bli inblandade i den absoluta bottenstriden.

... ST-sporten kommer att köra en extra lång liverapport under tisdagen, med start vid lunchtid. Vi åker nämligen ner till Stockholm för att följa matchen och uppmanar gärna supportrar att höra av sig i den till oss, med frågor, funderingar eller bara allmänna kommentarer om läget. Det blir skoj!

► Så följer du matchen

På plats nere i Hovet. Annars är det CMore som sänder – och vi liverapporterar i vanlig ordning.

► Kommande matcher

Torsdag 10 mars (19.00): Timrå IK–Örebro HK (NHC Arena).

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan