Annons

Annons

Annons

Frölunda–Leksand

En match att glömma för LIF: ”Krävs mer av alla”

Ett uddlöst Leksand föll tungt mot Frölunda.

Hela laget måste höja sig, menar assisterande lagkaptenen.

– Det är ett tufft spelschema nu, så vi måste hjälpa varandra ännu mer, säger Martin Karlsson efter 0–3-förlusten.

Text

Frölunda satte stopp för Leksand på torsdagskvällen. På bilden syns Ryan Lasch få ner LIF-forwarden Carter Ashton. Foto: Bildbyrån.

Annons

En match att glömma.

Frölunda vann med 3–0 mot Leksand i ett kokande Scandinavium.

Men det gnistrade inte direkt om dalalaget, som fick se Elmer Söderblom tidigt skjuta 1–0 i powerplay.

– Vi kom ut för klent i första perioden. Jag tycker att Frölunda inte är superbra. De behöver inte vara det för att leda med 1–0, säger en besviken Martin Karlsson från Scandinaviums korridorer.

Frölundabacken Andreas Borgman sköt ett skott efter slutsignalen, vilket inte gillades av Martin Karlsson. Foto: Bildbyrån.

Annons

Han blev irriterad på Frölundas Andreas Borgman som sköt iväg ett skott efter slutsignalen.

Annons

– Jag tycker det bara är onödigt att dra iväg det vid 3–0 och signalen går. Jag tycker inte man ska göra så, inte mer än så, säger Karlsson.

Frölunda gjorde även tidigt 2–0 i andra perioden.

– Vi vaknar för sent och då får de ett försprång och de får det för enkelt.

Hur påverkade det bänken?

– Det går inte att lägga sig ner och dö. Det gäller bara att pumpa på och försöka gå tillbaka till det vi ska göra och inte heller fokusera på andra saker.

LIF-forwarden Jon Knuts sa efteråt att det var ett energifattigt Leksand.

Leksandsforwarden, och assisterande lagkaptenen, var inte nöjd och kräver mer av hela laget inklusive sig själv inför SHL-avslutningen. Foto: Bildbyrån.

Kedjekamraten Martin Karlsson likaså.

– Det är ett tufft schema nu på slutet. Så är det för alla lag. Men det gäller att hjälpas åt ännu mer på isen, bänken och i omklädningsrummet. Det krävs mer av alla. Det kan vi ta med och lära oss av, säger Karlsson.

Leksand vann skotten i Scandinavium med 27–24 men saknade den sista udden. Samtidigt var det Frölunda som skapade flest chanser.

– Defensivt är det helt ok, däremot så tycker jag att vi kan hjälpas åt mer nerifrån och inte bara lägga ut. Vi måste vilja ha puck från backarna. Om vi löser situationerna så kommer också energinivån att öka. Det hänger ihop.

Annons

Leksand deppar efter 0–3-förlusten i Scandinavium mot Frölunda. Foto: Bildbyrån.

Bild: Bildbyrån

Annons

Sedan Brynäsmatchen har målproduktionen både framåt och bakåt minskat avsevärt i LIF-matcherna (1–0 Brynäs, 3–1 Oskarshamn, 0–3 Frölunda).

Det tål att jämföras med tre raka 4–5-förluster dessförinnan.

– Det är inte lika mycket svängdörrar nu heller som det var för ett par matcher sedan. Nu ska vi bara koppla på nästa steg och knyta ihop säcken. Anfall är också bästa försvar ibland, vi måste ligga på mer i offensiv zon. Jag tycker att vi skapar en del chanser nu också men får inte till det.

Leksand sover kvar i Göteborg och tränar där på fredag förmiddag, innan bussen rullar vidare till Växjö för ny bortamatch på lördagskvällen.

– Det gäller att ta hand om kroppen. Det är tätt på given. Alla matcher är tuffa, det är jämnt i tabellen och alla vill ha en bra position. Det vill vi också med att nå topp sex, säger Martin Karlsson.

Fakta

Matchfakta/SHL

Frölunda HC–Leksands IF 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (3.39) Elmer Söderblom (Michael Spacek, Ryan Lasch), spel fem mot fyra.
Andra perioden: 2–0 (1.33) Michael Spacek (Elmer Söderblom).
Tredje perioden: 3–0 (19.00) Jan Mursak (Simon Edvinsson), i tom målbur.
Skott: 24–27 (4–7, 14–11, 6–9).
Utvisningar, FHC: 2x2. LIF: 4x2.
Domare: Patric Bjälkander, Richard Magnusson.
Publik: 9827.
Leksands IF i Scandinavium: Kasimir Kaskisuo (Axel Brage) – Calle Själin, Matt Caito, Linus Andersson, Mikael Ruohomaa, Nils Åman – Alexander Lundqvist, Patrik Norén, Max Veronneau, Marek Hrivik, Carter Camper – Lian Bichsel, Jonas Ahnelöv, Arvid Eljas, Justin Kloos, Oskar Lang – Martin Karlsson, Jon Knuts, Carter Ashton – August Berg, Kasper Magnussen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan