Annons

Annons

Annons

SSK–Vita Hästen 22 februari 2022

SSK föll efter haveri i special teams: ”Svårt att vinna då”

Vita Hästen är ett av seriens bästa lag med en man mer.

Det var också i den spelformen som SSK förlorade matchen efter att gästerna gjort två tunga powerplaymål.

– Det är något vi måste rätta till om vi ska få med oss något från den här veckan, säger Jacob Dahlström.

Text

SSK fyllde 120 år på tisdagskvällen och tanken var att man skulle fira födelsedagen med en seger i bottenstriden.

Men gästerna från Norrköping pajade festen. SSK:s Jacob Dahlströms analys efter matchen var lika tydlig som nedslående för Södertälje.

– Det är i special teams vi torskar matchen, det är fakta. I den andra perioden blir vi passiva i våra åkningar och dueller, det kostar oss väldigt mycket. Sedan gör de två mål i powerplay medan vi gör noll, då är det svårt att vinna, säger han.

Jacob Dahlström och Emil Aronsson är två av SSK:s viktigaste spelare i boxplay. Men mot Vita Hästen fick Södertälje inte stopp på de numerära överlägena. Foto: Andreas L Eriksson, Bildbyrån.

Att Vita Hästen är vassa i powerplay kan inte ha kommit som någon överraskning för Södertälje. De är hockeyallsvenskans näst effektivaste lag i spelformen och i ångestmatchen mot SSK gjorde de två blytunga powerplaymål i den andra perioden.

Annons

Annons

– De är skickliga och attackerar snabbt. Men båda deras mål kommer på bortre stolpen, så det är inget hokus pokus de gör. Det är något vi måste kunna stänga ner och göra bättre i de lägena. För det går inte att vinna matcher med sådana här siffror i special teams, säger Jacob Dahlström.

Förutom att SSK inte lyckades i boxplay hade de också stora problem med en man mer. 0–2 i den spelformen blev helt avgörande när matchen summeras.

– Albert Sjöbergs skott och Alexander Anderbergs skott är inte långt ifrån. Men det är skärpan. Ser vi deras powerplay så skickar Marcus Eriksson in i mitten, vi sjunker ned och de får överspelet. Andra är en jätteräddning av Tolopilo sedan är vi inte där på returen och tar på bortre, säger SSK-tränaren Pelle Hånberg.

– Jag var så hoppfull, säger SSK:s tränare Pelle Hånberg hans tankar om lagets spel i powerplay inför matchen.

Bild: Jacob Sjölin

Nu är det sex poäng upp till Vita Hästen på säker mark för SSK. Lagen möts också två gånger till den här veckan – matcher som med stor sannolikhet kan avgöra om det blir kvalspel eller inte för Södertälje.

– Det är sex poäng kvar att spela om. Det är som en slutspelsserie. Vi torskade första, men vi kan inte gräva ner oss för det. Vi måste ladda om och ta tre poäng borta på fredag, för vi har fortfarande en god chans att komma ikapp redan den här veckan, säger Jacob Dahlström.

Annons

Vad måste ni som grupp göra för att den här förlusten inte ska bli för tung att bära?

Annons

– Vi måste kolla igenom andra perioden och se vad vi gjorde fel, för att rätta till både i special teams och fem mot fem. De är lite smartare än oss i mittzon i dag, de kommer igenom vår press lite för enkelt. Vi har mycket att vinna på om vi lyckas rätta till det och stoppa den blödningen i bortamatchen.

– Sedan sög det här verkligen, att förlora en hemmamatch med bra drag på läktaren när det är viktiga poäng på spel är tungt. Men nu måste vi stänga den här matchen och hjälpa varandra att inte älta det här för länge, på fredag är det dags igen och då ska det här vara glömt.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan