Annons

Annons

Annons

Ishockey

Timrå IK-chefen efter nya beskedet: "Med det här kan vi komma tillbaka"

Nästa vecka slopas restriktionerna.

Timrå IK förbereder sig för en återgång till restriktionsfria matchdagar.

– Vi vill att folk ska komma tillbaka och se matcherna. Det är jätteviktigt för oss, säger klubbchef Jonas Torines.

Text

Jonas Torines.

Bild: Arkivbild, Fredrik Ytterström

Annons

Efter drygt två år av pandemi slopas den senaste tidens restriktioner den 9 februari. Det beskedet gav statsminister Magdalena Andersson under torsdagsmorgonen.

Ett glädjebesked för många, även för Timrå IK:s klubbchef Jonas Torines.

– Det här är fantastiskt roligt. Det är en underbar känsla att det släpps, att folk kan gå tillbaka till ett normalläge och i vår värld att folk kan gå på matcher utan några restriktioner – även om det är klart att vi ska fortsätta att vara försiktiga. Att ungdomar kan åka på cuper och att människor i allmänhet kan träffas, få le och vara tillsammans. Det är något vi har lärt oss under den här tiden, att vi är väldigt sårbara när det finns restriktioner i samhället, säger Torines.

Annons

Annons

Under torsdagsmorgonen hade Timrå IK ett internt möte om hur de nu ska gå tillväga. Torines konstaterar att de sista ändringarna i spelschemat först måste offentliggöras, men sedan ska de se till att öppna upp matcherna igen så att folk kan köpa biljetter.

– Det var det vi pratade om, hur vi ska gå tillväga. Vi kommer att släppa mer information inom kort. Vi vill att folk ska komma tillbaka och se matcherna. Det är jätteviktigt för oss. Jag vet att spelarna kommer att göra allt på isen för att fixa det här, men vi behöver också stödet på läktarna. Vi vet vilka effekter det ger. Jag tänker bara på en sådan match som Luleå hemma, när vi vände i sista perioden. Det var tack vare publiken. Det vill vi uppleva igen.

Timrå vände och vann hemma mot Luleå i höstas. Torines vill uppleva samma sak igen. Foto: Pär Olert/Bildbyrån.

En av de stora frågorna under pandemin har varit ekonomin. Torines hymlar inte med att detta betyder mycket ekonomiskt.

– Det ska vi inte förringa. För varje hemmamatch vi tappar får vi slita och just nu har vi tappat några hemmamatcher. Det syns direkt. Våra kostnader försvinner ju inte, så vi märker att vi har tappat. Men med det här kan vi komma tillbaka. Så det är jättebra.

Annons

Du är inne på att ni ska fortsätta vara försiktiga – vad betyder det?

– Vi kommer fortfarande ha lappar uppe, att hålla avstånd och sådant. Vi vill hjälpa till så att människor har möjlighet att hålla avstånd i köer till kiosker och så vidare. Vi kommer inte att ta bort några lappar eller informationstavlor på grund av det här, utan det är viktigt att vi fortsätter att hjälpas åt. Sedan är det självklart upp till respektive individ.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan