Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

EXTRA: HV71 tvingas pausa allt efter ny smitta – veckans matcher ställs in: ”Vi har passerat en gräns”

Flera spelare var sjuka och saknades i onsdagens match mot Västervik. Nu pausar HV71 sin herrverksamhet och matcherna mot Södertälje och Karlskoga i helgen skjuts fram.

– Vi måste pausa för att få kontroll över situationen, säger lagläkaren Jonas Kalman.

HV71 pausar verksamheten och kommer inte till spel mot Södertälje och Karlskoga på fredagen och lördagen. Foto: Jeanette Dahlström/Bildbyrån

Annons

David Ullström, Emil Andrae, Jesper Kokkonen, Jonathan Davidsson och Jonathan Wikström saknades och noterades som sjuka i matchen mot Västervik. Det uppgavs efter matchen att åtminstone en av dem saknades på grund av familjekarantän.

På torsdagsförmiddagen tog HV71 beslutet att pausa verksamheten för herrlaget.

”Efter flera tillkommande fall av spelare som testat positivt för covid-19 har det medicinska teamet i HV71 tagit beslutet att pausa verksamheten över helgen. Inga träningar kommer att bedrivas och de schemalagda matcherna mot Södertälje och Karlskoga skjuts upp för att få kontroll på smittan”, skriver klubben på sin hemsida.

Annons

Annons

Enligt HV71:s läkare Jonas Kalman har ytterligare någon spelare insjuknat sedan onsdagens match mot Västervik. Exakt hur många sjukdomsfall det nu rör sig om vill han dock inte kommentera.

– Jag går inte in på någon exakt siffra, men vi har minst ytterligare ett fall sedan i går. Vi har inte alla svar inne än och har inte fått allt bekräftat med korrekt testning och så vidare, men vi tycker att antalet sjuka, vad det nu än är, har passerat den gräns för där vi känner att vi måste agera, säger Jonas Kalman till JP/Jnytt.

HV-läkaren fortsätter:

– Det är så klart svårt att spela hockey med alldeles för många spelare borta och vi fick ju med nöd och näppe ihop ett fullt lag i går (mot Västervik). Vi beslutade oss för att ta en ny diskussion med ligan och beslutet blev nu då att pausa verksamheten över helgen åtminstone, sedan får vi se hur det hela utvecklas efter det.

HV71:s läkare Jonas Kalman.

Bild: Magnus Sundvall

Som ovan nämnt saknades fem HV-spelare på grund av sjukdom redan i onsdagens möte med Västervik i Husqvarna Garden, en match som HV71 vann med 4–3. Efter matchen förklarade sjukgymnasten Andreas Frostemark varför matchen hade genomförts, trots att flera spelare hade insjuknat.

Annons

– Jag och Jonas Kalman i det medicinska teamet har en dialog och så tar vi det med Johan Hult (sportchefen) som tar det med ligan och aktuell motståndare. I dagens läge tyckte vi att vi kunde genomföra matchen på ett säkert sätt med de tester vi har gjort, sa Andreas Frostemark till JP/Jnytt.

Annons

Men redan dagen efter bedöms läget vara så pass förvärrat att herrlagets verksamhet sätts på paus.

Varför bedömdes det att det gick att spela matchen mot Västervik och vad är skillnaden nu?

– Det är alltid flera olika faktorer som spelar in när man bedömer om en match ska ställas in eller inte. Det slutgiltiga beslutet ligger hos ligan och tävlingsnämnden på förbundet. Med nya misstänkta fall så passeras nu en gräns där vi tycker att vi måste pausa för att få kontroll över situationen igen. Det här är inga lätta beslut och de måste oftast tas snabbt, på ibland ofullständiga underlag. Nu vet vi mer än vad vi visste i går, därför tar vi detta beslut i dag, meddelar HV-läkaren Jonas Kalman.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy