Annons

Annons

Annons

Vinter-OS Peking 2022

Brynäsforwarden håller tummarna för negativa covidtest

Brynäs är snart fulltaligt manskap igen efter coviduppehållet. En som var tillbaka i träning på onsdagen var Nick Olesen, som har några oroliga dagar framför sig – trots att han är frisk.

– Jag måste visa negativt test på lördag och måndag, annars får jag inte åka till OS, säger den danske landslagsforwarden.

Text

Nick Olesen blickar österut. Om covidtesten fortsätter visa negativt får han spela OS för Danmark, nationens första OS-turnering. Arkivbild: Bildbyrån

Annons

Nick Olesen tillhör de spelare som inte tränat under veckan. Men på onsdagen var han tillbaka och den givna frågan var såklart. Hur blir det med OS?

– Jag hoppas såklart att jag kan åka. Meningen är att jag reser från Arlanda klockan 21 på söndag kväll, efter vår match, till Köpenhamn och sedan åker vi vidare till Peking.

Men för att få spela OS, det är första gången genom tiderna som Danmark kvalat in till hockeyturneringen, gäller det för Olesen – som för alla andra – att inte vara covidpositiv.

Men du har varit borta några dagar. Har du varit sjuk?

– Jag fick lite symptom i förra veckan på torsdagen, men alla tester har visat negativt hittills, berättar Olesen som hoppas det fortsätter på den vägen.

Annons

– Här i hallen är det såklart lite svårt att hålla avstånd när man är på isen och i gymmet men nu ska ju alla som är här vara friska igen. Och i vanliga vardagen går det bra att hålla avstånd. Men det finns ju inga garantier ändå. Jag kan bara hoppas att jag klarar mig.

Annons

Brynäs uttagna OS-spelare på herrsidan. Nick Olesen, Danmark, och Kristers Gudlevskis, Lettland. Bild(Olesen): Bildbyrån

Bild: Daniel Sandström

Nick Olesen är en av två spelare i Brynäs som ska till Peking. Målvakten Kristers Gudlevskis är uttagen i Lettlands lag. Han har inte tränat under veckan men ska av allt att döma vara på is igen på torsdagen.

Meningen är att Brynäs ska spela två matcher innan Mikko Manner, Olesen och Gudlevskis reser till Kina.

Hur det blir på lördag, då det är tänkt att Brynäs ska möta Växjö, var vid lunchtid på onsdagen inte klart. Men enligt vad Sporten erfar ser Brynäs över möjligheten att spela mot ett annat motstånd istället, om inte Växjö kan spela.

Brynäs har också match mot Skellefteå på söndag. Men det är bara att ta det dag för dag nu och avvakta vad som sker.

Nick Olesen konstaterar i alla fall att det var skönt att träna igen och han kan bara hoppas att testerna fortsätter att visa negativt.

– Två negativa tester, ett på lördag morgon och ett på måndag morgon, innan planet lyfter från Köpenhamn gäller. Annars får jag inte åka med.

Danmark kommer att spela två träningsmatcher i Peking innan OS, mot Kina och Lettland. I gruppspelet väntar sedan Tjeckien (9 feb), Ryssland (11 feb) och Schweiz (12 feb). Sverige möter i sin grupp Lettland (10 feb), Slovakien (11 feb) och Finland (13 feb).

Förutom Nick Olesen var även Veini Vehviläinen tillbaka på is på onsdagen, den finske målvakten är reserv i det finska laget. De som ännu inte varit på is sedan coronautbrottet slog till är Kristers Gudlevskis, Chay Genoway, Kristofer Berglund, Nicklas Danielsson och Tomi Sallinen. Men de flesta av dem uppges kunna vara med på torsdagens träning.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan