Annons

Annons

Annons

Ishockey

Uppgifter: Örebro Hockey på jakt efter finsk back

Han är med i toppen av den interna poängligan hos finländska tabelljumbon JYP och vann JVM-guld 2019.

Nu uppger Expressen att både Örebro Hockey och SHL-konkurrenten Växjö Lakers är intresserade av att värva Anttoni Honka.

Text

Örebro Hockey uppges vara på jakt efter Anttoni Honka. Arkivbild: Joel Marklund/Bildbyrån.

Annons

I lördags anslöt amerikanske forwarden Nick Halloran, men Örebro Hockey har samtidigt varit tydliga med att de även behöver en till back i truppen. I en intervju med NA i söndags kommenterade tränaren Niklas Eriksson läget så här:

Annons

– Vi har bredden vi behöver nu när det blir tajt på målvakts- och forwardsidan. Däremot behöver vi ha in en back, och jag hoppas att vi kan lösa det mycket snart. Ska vi vara slagkraftiga framåt med så många matcher på kort tid så kan vi inte gå kort på backarna, så enkelt är det.

Annons

Nu uppger Expressen att både Örebro Hockey och Växjö Lakers är på jakt efter Anttoni Honka. 21-åringen vann JVM-guld 2019 med Finland och har den här säsongen levererat 23 poäng, fem mål och 18 assister, på 38 matcher för sitt JYP.

Den finska tabelljumbons general manager Mikko Viitanen säger däremot till tidningen att klubben inte tänker sälja honom.

– Det stämmer att vi fått förfrågan på spelare i vår trupp. Men vi har inte för avsikt att släppa några spelare, säger Viitanen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan