Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Tommy Samuelssons kritik efter förlusten: ”Måste in och stångas”

HV71 avslutade bortaturnén med en förlust mot Modo. För HV-tränaren Tommy Samuelsson var det glasklart varför man förlorade med 1–3.

– Modo vinner för att de vinner kamperna framför båda målen, säger han till Cmore.

Text

Tommy Samuelsson menar att man måste in och stångas mer framför mål.

Bild: Bildbyrån

Annons

HV vann mot Almtuna och mot Björklöven. Mot tabelltvåan Modo blev det dock tuffare. Efter en grinig förstaperiod stod det 0–0, men det fanns chanser åt båda håll. Markus Modigs gjorde 1–0 till Modo i den andra perioden innan Chad Billins satte 1–1 efter en inövad powerplayvariant.

Sedan vände Modo på matchen totalt under en period på en minut och 13 sekunder.

Annons

Med 15 sekunder kvar av andra perioden tog sig Riley Woods in på kassen och lyckades stöka med sig pucken och gjorde 2–1. 58 sekunder in i tredje perioden trängde sig Erik Karlsson framför en HV-back och styrde upp 3–1.

Annons

– Modo vinner för att de vinner kamperna framför båda målen, säger Tommy Samuelsson.

Ja, för även om HV71 vann skotten med 34–20 så var det inte så att HV var otroligt nära att göra många fler mål. HV:s brist på effektivitet visade sig igen.

– Vi skjuter över 30 skott idag men många av skotten är enkla och kommer utifrån sargerna. Men för att göra skitmålen måste vi in och stångas lite med pannbenet och det gör lite ont, men det är något vi måste göra.

– För vi har ett spel för att ta oss in dit, det vet vi.

Samuelsson fick också frågan om ifall det kan bli aktuellt med en förstärkning från Nordamerika. Det har ju pratats om att Västerviks Myles Powell är klar för HV. Men det ville Samuelsson inte prata så mycket om.

– Först måste vi handskas med den trupp som vi har och nu ska vi vara lediga lördag och söndag och sedan ska vi träna på spelet framför mål under måndag och tisdag, säger Samuelsson.

Modo vann kamperna framför målen.

Bild: Bildbyrån

Bild: Bildbyrån

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan