Annons

Annons

Annons

Timrå IK–Leksands IF

Timråcenterns lättnad efter tunga perioden: "Inte gått som jag velat"

Efter 20 matcher utan mål kom den efterlängtade pucken i nätet.

Albin Lundin var lättad efter segern mot Leksand.

– Det var ett steg i rätt riktning, säger Timråcentern.

Text

Albin Lundin fick äntligen jubla över ett eget mål igen. Foto: Pär Olert/Bildbyrån.

Annons

Albin Lundin hade inte gjort mål sedan 16 september, när Timrå vann hemma mot Brynäs.

Men i söndagens möte med Leksand skrev han äntligen in sig i målprotokollet igen.

– Det är klart att det inte har gått som jag velat. Jag vet att jag kan mycket bättre och det sätter sig mycket i huvudet också, när det börjar gå lite tyngre och man börjar tänka lite för mycket.

Annons

– Det har varit lite tungt. Absolut, säger han efteråt.

Annons

Han har de senaste månaderna testats på olika positioner och i olika konstellationer, något som han själv kan se som en faktor som ligger bakom den tunga tiden.

Samtidigt som han menar att det inte är någon bortförklaring.

– Men det kan nog spela in. Sedan är det så små marginaler. Ibland får man in puckarna och ibland inte bara. I dag kändes det ändå bra tyckte jag. Det var ett steg i rätt riktning.

Kände du en lättnad?

– Det är klart att det är kul att göra mål och sådant, men sedan betyder inte det allt. Man kan ha en jäkligt bra känsla ändå om man gjort en bra match och vi har tagit tre poäng. Då spelar sådant inte sådan stor roll, men det är alltid skönt att göra mål.

I segern mot Leksand var samspelet mellan Albin, Robin Alvarez och Jens Lööke på topp.

Inte minst vid målet.

– Att pucken går på ett snöre sådär, så behöver det inte vara. Vi är tre spelare som har bra storlek, ska kunna vara stark på pucken och jobbig att möta. När man tappar det ... det är då man blir lite efter hela tiden i den här serien.

– Det är det vi måste hålla uppe varje dag. Aggressiviteten, energin och allt det. Alla vi tre försöker göra vårt bästa varje match och jobba som en enhet där ute. Man kan inte jobba en och en.

Annons

Vågar du säga att det blir en islossning nu?

– Om vår kedja och laget fortsätter spela såhär, då kan absolut vår kedja vara med och bidra i ett bra spel över hela banan. Det behöver inte handla om att vi gör mål varje match, men att vi är en stabil kedja som är bra i båda riktningarna.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan