Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Matson tillbaka i spel mot Västervik: ”Fått lite nya perspektiv från sidan”

Efter att har tvingats utgå i matchen mot Vita Hästen 24 november har Taylor Matson fått se de nio senaste HV-matcherna från sidan. Mot Västervik är amerikanen tillbaka i matchtröjan – och det med nya perspektiv.

Efter nio matchers skadefrånvaro gör Tylor Matson en efterlängtad comeback mot Västervik. Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN

Annons

När HV71 gästar Västervik under måndagen så är den assisterande kaptenen tillbaka i laguppställningen. Det efter att ha missat sina lagkamraters senaste nio matcher.

– Så länge inget händer i kväll (söndag) så spelar jag i morgon. Det känns bra på isen och jag har tränat lite innan jul också. Äntligen blir det första matchen igen, jag är jättetaggad och det ska bli kul att spela igen. Jag har mycket energi att ge till laget, säger Taylor Matson.

När laget under söndagen genomförde sin första träning sedan julfirandet tyckte amerikanen att det såg bra ut.

– Det kändes bra, jag tycker att vi hade bra energi på isen och alla är taggade på att spela match igen, säger han.

Även om Matson känner sig fullt återställd så kan det ta ett litet tag att komma tillbaka till matchtempot, menar han.

Annons

– Det är tufft att komma tillbaka från juluppehållet och allting, men jag har gjort mitt yttersta för att komma tillbaka i bästa möjliga form. Det gäller att spela enkelt och smart i början, så får spelet komma av sig självt. Man kommer kanske att vara lite tung i benen inledningsvis, då får man se till att göra korta byten.

Annons

För den 33-årige centern har det inte varit någon höjdare att behöva sitta på läktaren under de senaste matcherna. Men han menar samtidigt att det också varit lärorikt.

Amerikanen har stått för 9 poäng den här säsongen (6+3).

Bild: Carl Ljungquist

– Det har varit lite jobbigt, men laget har gjort det bra den senaste tiden. Man har fått lite nya perspektiv från sidan och kan se vad som fungerar och inte fungerar. Från läktaren ser det så enkelt ut i jämförelse med hur det är nere på isen, där allt händer så snabbt, säger Matson.

Vad är det som du har sett?

– Det är mycket som händer i matcherna med energin som går upp och ner. Från läktaren så kan man se många småsaker som kan hjälpa till att skapa saker för laget offensivt sett. Det kan vara olika mönster i våra uppspel och några detaljer som vi kan jobba på för att bli bättre i offensiven.

Som assisterande kapten och en av de äldre spelarna i laget så vill Matson bidra med sitt ledarskap när han nu är tillbaka i spel.

– Jag hoppas på att vara en ledare i gruppen och se till att alla är på samma spår samt jobbar tillsammans. Det är något som vi byggt upp här i HV – en grupp som vill jobba tillsammans. Vi gör allt som ett lag och det gäller att visa den mentalitet i varje byte, berättar Matson.

Annons

Annons

Med matchen mot Vita Hästen inräknad, där Matson skadade sig, så har HV71 vunnit 17 av 18 matcher med centern på isen. Med 33-åringens frånvaro har det sett annorlunda ut resultatmässigt. De senaste nio matcherna har inneburit fem förluster.

– Det är en tuff serie och det är så säsongen går, man lär sig av sina misstag. Det handlar om små marginaler och de första 18 matcherna hittade vi en väg att få in de avgörande målen. De senaste matcherna har vi inte lyckats med det lika bra, säger 33-åringen.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy