Annons

Annons

Annons

Ishockey

Klart: Han blir ny förbundskapten för Tre Kronor

Tio raka säsonger i Växjö Lakers.

Nu står det klart att Sam Hallam blir ny förbundskapten för Tre Kronor efter Johan Garpenlöv.

– Att få möjligheten att leda Tre Kronor är en stor ära, säger han.

Text

Sam Hallam i Växjöbåset.

Bild: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Annons

Han har varit en nyckelperson i Växjö Lakers resa till att bli en stormakt i svensk hockey. Nu lämnar Sam Hallam, 42, uppdraget efter tio år i klubben.

På torsdagen meddelade Svenska ishockeyförbundet att han tar över som ny förbundskapten för Tre Kronor när Johan Garpenlöv slutar efter säsongen.

– Att få möjligheten att leda Tre Kronor är en stor ära. Utmaningen känns otroligt inspirerande, och tittar jag tillbaka på tränarna som haft rollen innan blir jag också väldigt stolt, säger han i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Kontraktet är skrivet över säsongen 2025/2026, vilket innebär att han får leda Sverige i ishockey-VM på hemmaplan 2025 och i OS i Italien 2026.

– Jag och tävlingschef Olof Östblom fick i uppdrag av styrelsen att presentera aktuella kandidater för uppdraget som förbundskapten. Utifrån profilbeskrivningen som togs fram var Sam Hallam vårt första namn på kandidatlistan. Sams intresse och engagemang för rollen blev tydlig vid vårt första möte så det är mycket glädjande att vi har kunnat gå i mål med detta, säger förbundets generalsekreterare Johan Stark.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan