Annons

Annons

Annons

Ishockey

Vägrade möta Boden – nu straffas lagen hårt

Örnsköldsviks HF var ett av lagen som vägrade spela mot Boden efter kaoset kring hockeyettans tv-avtal.

Nu meddelar Svenska ishockeyförbundet att laget straffas med 5–0-förlust för agerandet, men Boden vill se hårdare straff.

– Uteslutning är det enda rätta, säger ordföranden Thomas Regemalm till Aftonbladet.

Text

Tuffs besked för ÖHF. Arkivbild.

Bild: Viktor Holmström

Annons

Under säsongen har flera motståndare har vägrat spela mot Boden och Karlskrona HK i hockeyettan efter ett bråk kring ligans tv-avtal.

De två klubbarna har varit oense kring hur avtal skrivits och vem som äger sändningsrättigheterna mellan ligan och klubbarna. Ett av laget som bojkottat att möta lagen är Örnsköldsviks HF.

Nu meddelar förbundet att agerandet får konsekvenser. Tävlingskommittén dömer till Boden och Karlskronas favör i frågan och de båda tilldelas seger med 5-0 i de matcher som skjutits upp.

Annons

Annons

Även Kalix, Dalen och Mörrum straffas på samma sätt för att inte ha spelat matcherna. Men Bodens ordförande Thomas Regemalm är inte nöjd med det.

– Vi tilldöms vinsten, men får stå för kostnaden. Flera hundra tusen kronor för oss i uteblivna intäkter. Det innebär att man inte behöver spela matcher som inte gäller och inte betala något. Djupt olyckligt att folkrörelsen är i fritt fall och tävlingsbestämmelserna inte följs, säger han till Aftonbladet.

– Uteslutning är det enda rätta. Vi ska kontakta Svenska Ishockeyförbundet och tävlingschef Olof Östblom.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan