Annons

Annons

Annons

Ishockey

Målvaktskampen i LIF – Brage om mardrömspremiären: ”Surt så klart”

I mötet med Skellefteå fanns en tydlig förändring i Leksands trupp – i mål fanns Axel Brage för första gången den här säsongen. I hans premiär blev det tre insläppta mål på tre frilägen – förlust för LIF.
– Det är surt så klart men annars, i själva spelet, så kändes det lugnt ändå, säger Brage efter matchen.

Text

Leksand föll mot Skellefteå med 3–0 under lördagskvällen. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / COP 117 / OW0043

Bild: Bildbyrån

Annons

Det blev ännu en förlust för Leksand borta mot Skellefteå under lördagskvällen. Trots en bättre prestation än i de två inledande matcherna så fick LIF inte till målgörandet – istället var det Skellefteå som gjorde ett mål per period och segrade.

Annons

– Tidigare så har vi inte varit där men nu tycker jag att vi är där, så nu måste vi få dit pucken. Det är lite slarv från oss och det leder till att lägena blir mål. I spelet är vi det bättre laget i dag, vilket gör det extra surt att inte få med sig poängen, säger Axel Brage efter förlusten.

Annons

Axel Brage gjorde säsongspremiär i LIF-målet under 3–0-förlusten. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Bild: Bildbyrån

Inför matchen fanns det en tydlig ändring i Leksands trupp. I stället för nyförvärvet Kasimir Kaskisuo gjorde Axel Brage säsongspremiär i LIF-målet.

– Det är inspirerande att få chansen och det är en rolig match att spela. Vi får inte till mycket i lägena men det är alltid kul att spela, säger Brage efter matchen.

Premiären var dock ingen succéhistoria för Brage – tre insläppta mål på frilägen och förlust.

– Det är surt så klart, men annars, i själva spelet, så kändes det lugnt ändå, säger han och fortsätter:

– Det är klart att det är surt, men det gäller att försöka hitta något bra i det här också, hitta något att jobba vidare på.

”Det är inspirerande att få chansen och det är en rolig match att spela”, säger Axel Brage efter säsongspremiären. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Bild: Bildbyrån

Kasmir Kaskisuo har stått i mål i de två senaste förlusterna – med fyra insläppta mål i debuten mot Malmö och fem mot Rögle. Att Axel Brage fick chansen mot Skellefteå ökar konkurrensen mellan målvakterna i LIF.

Annons

Annons

– Båda två vill spela så klart, så det handlar om att leverera så mycket som möjligt på träningarna, att förtjäna sin speltid helt enkelt.

Vad tror du att du behöver göra för att få spela fler matcher?

– Det handlar om det dagliga jobbet, att jobba på. Det har känts väldigt bra på träningarna på slutet. Så det är bara att fortsätta trampa på och jobba på små detaljer varje dag så kommer spelet också, avslutar Brage.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan