Annons

Annons

Annons

Ishockey

Leksandsprofilen avslutar karriären – tar ledarroll i klubben: ”Väldigt känslosamt”

En av SDHL:s stora profiler avslutar karriären.
Under söndagen meddelade Modo att den förra Leksandsstjärnan Sofia Engström avslutar karriären – och kliver in som ledare för Modos damjuniorer.

– Det har varit väldigt känslosamt, det behöver man inte sticka under stol med, säger 33-åringen till klubbens hemsida.

Text

Bild: Rickard Pettersson

Annons

Hon har gjort fler matcher än någon annan i den svenska högstaligan. De allra flesta gjordes under de 12 säsongerna i Leksands IF.

Men nu väljer backstjärnan Sofia Engström att avsluta karriären.

– Det har varit väldigt känslosamt, det behöver man inte sticka under stol med. Jag känner mig till freds med att jag valt att sluta, men på något sätt känns det samtidigt också jobbigt, säger Engström till Modos hemsida.

Annons

Annons

Engström fostrades i Surahammar men har spenderat större delen av sin karriär i Leksands IF, där hon också var kapten under fem säsonger. Men de två sista säsongerna spelade hon i Modo, där hon också fortsätter karriären som ledare för damjuniorerna.

– Att bli ledare är någonting jag tänkt på tidigare, men sedan har det inte varit aktuellt förrän nu. Det känns roligt att få hjälpa till och utveckla de unga tjejerna i MoDo och jag känner att en tränarroll passar mig bra. Jag har en del ledaregenskaper som jag känner mig trygg med, men jag vill också gå tränarutbildningar och utveckla mig själv.

Totalt gjorde Engström 370 matcher för Leksands IF.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan