Annons

Annons

Annons

VIK:s silly season 2021

Ex-VIK:aren klar för konkurrenten – här är backens nya klubb

Han var en av 11 spelare som fick lämna VIK i april.

Nu står det klart var backen Simon Åkerström kommer att fortsätta sin karriär.

Detta då han skrivit på för den VIK:s konkurrent i hockeyallsvenskan, Tingsryd.

Text

Foto: Bildbyrån

Annons

Han anslöt till VIK med bara timmar kvar till övergångsdeadline den 15 februari 2020. Då kom Simon Åkerström, son till den tidigare VIK-spelaren Roger Åkerström, från en halv säsong i finska Ässät. Innan dess hade han också gjort ett par starka säsonger i Björklöven.

Väl i Västerås hann han bara spela sju matcher under sin första tid i klubben (sex i grundserien och en i play off) innan säsongen blåstes av på grund av Coronapandemin.

Till årets säsong fanns förhoppningar om att Luleåsonen skulle ta nästa kliv i Gulsvart. Så blev det dock inte riktigt. Mycket tack vara en segdragen fingerskada han ådrog sig och missade ett antal matcher. Detta sedan han brutit ena fingret efter att ha täckt ett skott i ett möte med Kristianstad i oktober.

Annons

Annons

Totalt blev det 45 matcher, ett mål och sju assist i hockeyallsvenskans grundserie och slutspel för honom säsongen som gick. Men fler matcher blev det inte för Åkerström i VIK, detta sedan klubben i april meddelat att han var en av 11 spelare som inte skulle sitt avtal förlängt.

Åkerström är klar för sin fjärde klubb i näst högsta serien. Foto: Bildbyrån

Nu står det klart var 26-åringen kommer att spela kommande säsong.

Under onsdagsförmiddagen presenterades han av Tingsryd som blir Åkerströms fjärde klubb i hockeyallsvenskan.

– I Simon får vi en erfaren back med ett antal säsonger i hockeyallsvenskan. Simon är en spelskicklig tvåvägsback med ett bra skott och stor offensiv uppsida, kan användas i alla moment i spelet allt från powerplay till boxplay, säger klubbens tränare och sportchef Magnus Bogren i ett pressmeddelande.

Tidigare har Åkerström även representerat Vita Hästen och han har totalt spelat närmare 200 matcher i näst högsta serien.

– Jag har skrivit på för Tingsryd för att det känns som klubb med bra hockeykultur och en bra, utvecklande, miljö att vara i, säger Åkerström i ett videoklipp på klubbens hemsida.

Annons

Det blev lite drygt en säsong i VIK för backen. Foto: Bildbyrån

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan