Annons

Annons

Annons

Ishockey

Filip Hållander anmäls till VM-truppen – när NHL-spelare avböjer

Filip Hållander stod utanför Tre Kronors trupp under de inledande VM-matcherna.
På måndagen meddelar Tre Kronor via Twitter att han nu är en av fyra spelare som anmäls till den slutgiltiga truppen.

Text

Filip Hållander tas ut i VM-truppen. Här under landskamper i Malmö. Bild: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Annons

Filip Hållander blev inför VM uttagen som en av 27 spelare som fick följa med till Riga. Där har han sedan en tid tillbaka varit i en VM-bubbla, och i en intervju med Sundsvalls Tidning förra veckan berättade 20-åringen om den inledande tiden i Lettland:

Annons

Annons

– Det är en jäkla lärdom att vara här, se alla NHL-spelare och lära sig av dem. Men jag vill ju spela även om jag bara är 20. Det är en upplevelse men jag vill inte bara titta på. Jag vill ta alla chanser jag får, vara bra på träning och visa framfötterna. Jag hoppas få spela.

När Tre Kronor spelade helgens två första matcher, mot Danmark och Belarus, fick Hållander se laget förlora båda matcherna från läktaren, när det under förra veckan stod klart att han var en av flera som inte anmäldes till truppen som då bestod av 22 man.

Men på måndagen meddelar Tre Kronor via Twitter att Filip Hållander nu är en av fyra spelare som anmäls till truppen. Via Twitter meddelar Tre Kronor att NHL-spelaren Nils Höglander väljer att tacka nej till VM-spel, och att de fyra spelarna som är i Riga istället plockas in i truppen. Ledningen meddelar samtidigt att det är den slutgiltiga truppen som presenterats.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan