Annons

Annons

Annons

Ishockey

Timrås succéback med öppet brev till supportrarna: "Sveriges bästa arena att titta på ishockey i"

Patrick Wiercioch förstärkte Timrå IK och blev ett vapen i SHL-jakten.

Nu är framtiden oklar och han går ut i ett öppet brev med en lång hälsning till supportrarna.

"Även om arenan var stängd för er kan jag säga att spelarna verkligen kände ert stöd", skriver han.

Text

Patrick Wiercioch anslöt i februari och fick fira en uppflyttning med Timrå IK. Bilder: Pär Olert (Bildbyrån) och Frida Eriksson.

Annons

30-årige kanadensaren Patrick Wiercioch värvades till Timrå under slutet av säsongen. Bland annat stod han för ett minnesvärt hattrick mot AIK, men hade också en rad assist – totalt elva stycken – i poängprotokollet.

Nu är hans framtid oklar, då kontraktet går ut.

Men via Timrå IK:s sociala medier skickar han en hälsning till klubbens supportrar och det verkar onekligen som att det uppstått tycke för dem.

Annons

Annons

"En sak som fanns bland våra mål var att ge lokalområdet hopp om att nästa år KOMMER att bli bättre. Vi vill lära våra barn att något bra kan komma ur svåra situationer. Lite som den här säsongen, den var tuff att spela men slutade i någonting lyckligt", skriver han bland annat.

I samma veva som han hyllar supportrarna – som han på grund av pandemin inte till fullo fick ta del av – passar han på att skicka vad som kan tolkas som en passning till Modo och deras paroll "Heart of hockey" (översatt från engelska: Hockeyns hjärta).

"Som spelare finns det bara en sak vi kan utmana våra fans om när de får komma tillbaka till arenorna, och det är att det i Timrå kommer vara de mest högljudda supportrarna som skapar den bästa stämningen. Det finns de som kanske argumenterar var "Heart of hockey" finns i Sverige, men från och med nästa säsong kommer ingen att fundera över vilken arena som kommer att vara Sveriges bästa att titta på ishockey i: Det kommer att vara i Timrå", skriver han.

Hela det öppna brevet finner du här:

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan