Annons

Annons

Annons

Brynäs silly season 2021

Ersson kvar i Tre Kronor inför VM – och då kan Brynäsmålvaktens framtid avgöras

Samuel Erssons kontrakt med Brynäs har gått ut. Nu jagar han en plats i det svenska VM-laget – i väntan på hur framtiden ser ut.

Text

Samuel Ersson får förnyat förtroende i Tre Kronor inför VM. Arkivbilder: Bildbyrån

Annons

På torsdagen tog förbundskapten Johan Garpenlöv ut truppen till Czech Hockey Games 12-15 maj. Den sista turneringen innan VM, som flyttades från Minsk i Belrus till i Riga i Lettland, drar igång 21 maj.

Och Samuel Ersson får nytt förtroende i Tre Kronor som en av tre målvakter. Brynäsmålvakten spelade en av landskamperna mot Norge tidigare i veckan – en match som Sverige vann med 5–2.

Annons

I returen, som Sverige också vann mot Norge med 5–3 vaktade Adam Reideborn kassen. Till turneringen i Tjeckien finns också Frölundas Niklas Rubin med som målvakt utöver Reideborn och Ersson.

Annons

I den svenska truppen, där även Gävlekillen Emil Larsson (Örebro) är uttagen, finns inga spelare från finallagen Växjö och Rögle med eller från NHL/AHL.

Gävlekillen Emil Larsson, tv, är också kvar i Tre Kronors trupp inför VM, precis som Samuel Ersson till höger under matchen mot Norge i veckan. Foto: Bildbyrån

För en vecka sedan berättade Samuel Ersson i en intervju med Sporten att han fortfarande inte vet var han spelar nästa säsong. Men att det bara är Brynäs som gäller om det blir spel i Sverige. Men att NHL såklart också lockar.

– Jag kan väl säga att för alla hockeyspelare är drömmen att spela i NHL. Att åka över och testa att ta chansen, sa Ersson då men bekräftade också att han haft bra samtal med Brynäs om framtiden där.

Den 21-årige målvakten är draftad av Philadelphia Flyers som har hans rättigheter. Nu skriver Expressen att han har ett kontrakt klart med Flyers, som kommer att offentliggöras så snart han spelat färdig för säsongen.

Därefter återstår det att se om han blir utlånad till Brynäs eller försöker slå sig in i NHL direkt efter via spel i farmarligan AHL.

Annons

Annons

Men allra först ska han försöka ta en plats i det svenska VM-laget – och i och med uttagningen till förturneringen i Tjeckien är han en bit på väg mot VM.

I Prag spelar Tre Kronor enligt följande:

Onsdag 12 maj: Sverige–Ryssland

Torsdag 13 maj: Sverige–Tjeckien

Lördag 15 maj: Sverige–Finland

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan