Annons

Annons

Annons

Timrå IK–Tingsryds AIF 5 mars 2021

Timråtränaren besviken – ber om ursäkt till supportrarna: "Vi ska visa att vi är ett jävla bra hockeylag"

De engagerade som hade laddat för fredagsmys med stödbiljetter, 50/50-lotter och fiktivt fika var besvikna.
De tyckte inte att Timrå IK "betalade" tillbaka.
Inte på långa vägar.
– Det är klart att de har rätt att vara besvikna på oss, vi måste brinna för det här, säger Fredrik Andersson.

Text

Fredrik Andersson var märkbart besviken över sin och lagets insats när Timrå IK föll hemma mot Tingsryds AIK när många av supportrarna hade laddad för fredagsmys. Bild: Pär Olert/Bildbyrån

Annons

Fredagskvällen började lika fint som planenligt för Timrå IK.

1–0 av Jacob Blomqvist följdes upp av 2–0 av Albin Lundin. Sedan tog det roliga slut, åtminstone för alla som följer laget i NHC Arena. Och det är många som gör det, fast från sina TV-soffor i stället för att hänga i hallen.

Engagemanget från supportrarna är enormt. Det ekonomiska bidraget fansen kommer med är livsviktigt för en pandemistukad förening.

I sociala medier var besvikelsen stor, i vår liverapport var många rejält besvikna på spelarnas bristande engagemang.

Fredrik Andersson var inte heller nöjd när hans blodtryck väl nått mer normal och hälsosam nivå.

– Det är inte så att man känner sig tillfreds efter en sån här match, säger Timråtränaren.

Annons

Varför blir det så här?

– Om jag det visste? Men en sak är säker, vi är inte tillräckligt ödmjuka över 60 minuter. Vi spelade lysande hockey fram till den första utvisningen som jag tycker är hårt dömt, och efter det tappar vi spelet. Det är inte så att vi plötsligt har blivit sämre hockeyspelare, men vi är inte beredd att göra samma jobb.

Annons

Vi vet att de finns där för oss och det är för deras skull vi spelar. Vi får be om ursäkt till våra fans, det här får inte bli en vana.

Om avslutningen på den första perioden var blek vad mittronden riktigt, riktigt usel.

– I andra kommer vi ut katastrofalt dåligt. Den är bara att glömma, det var en av de sämsta perioder vi har gjort den här säsongen.

Sedan vände det uppåt – men bara en stund.

– När vi kommer ut i tredje spelar vi lysande i fem minuter. Då finns det där, men så fort vi får en motgång tappar vi det. Vi är inte beredda att göra det hårda jobbet över 60 minuter. De är desperata – det är inte vi.

Många supportrar var uppenbart besvikna på insatsen?

– Det är klart att de har rätt att vara besvikna. Det är så tråkigt att vi inte kan komma ut och prestera. Vi vet att de finns där för oss och det är för deras skull vi spelar. Vi får be om ursäkt till våra fans, det här får inte bli en vana.

Beror det här på att ni är nedtränade?

– Det är klart att vi har tränat tufft för att vara som bäst när slutspelet startar, men det är ingen ursäkt.

Redan på söndag är det match igen. Det finns inte enormt mycket tid att förändra något, men Fredrik Andersson förväntar sig att både spelare och ledare tar sig en tankeställare.

Annons

– Nu får var och en gå till sig själva och rannsaka sig själv. Och det ska vi coacher också göra. Det är klart att man går till sig själv efter en sådan här match. Man kanske skulle ha gått ned på folk lite tidigare för att förändra matchbilden. Vi coacher måste också vara vakna.

Annons

Trots att den sanslösa formkurvan har planat ut på slutet känner sig Fredrik Andersson hyfsat lugn inför fortsättningen.

– Jag är inte orolig, men vi måste vara där. Vi måste brinna för att vinna, fansen har rätt att kräva mer av oss. Det är för dem vi spelar, för klubbmärket, för hjärtat, för sponsorerna. Det är lätt att säga en massa bra saker, men det är slut med det nu. Nu kan vi inte snacka längre, nu ska vi visa vad vi kan och då är vi ett jävla bra hockeylag.

Vi sätter punkt och avrundar vårt snack.

Men Fredrik Andersson kommer med ett tillägg. En ljuspunkt kring en efterlängtad återvändare.

– Det positiva i dag var Hardegård. Han är klart bäst i vårt lag i dag.

► Matchen

Timrå IK–Tingsryds AIF 3–5 (2–1, 0–2, 1–2)

Första perioden: 1–0 (08.03) Jacob Blomqvist (Sebastian Hartmann, Christopher Liljewall), 2–0 (15.30) Albin Lundin (Jonathan Dahlén, Jens Lööke), 2–1 (18.24) Felix Olsson (Filip Cederqvist, Anton Svensson), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–2 (23.40) Rasmus Bengtsson (Anton Svensson, Filip Cederqvist), 2–3 (33.00) Jonathan Harju (Anton Svensson, Ramus Bengtsson).

Tredje perioden: 3–3 (41.00) Marcus Hardegård (Viktor Lodin, Erik Walli Walterholm), 3–4 (49.12) Sebastian Åkesson (Hannes Johansson, Jacob Lundegård), 3–5 (58.41) Felix Olsson, mål i tom kasse.

Utvisningar, TIK: 4x2. TAIF: 3x2.

Skott: 32–33 (11–13, 6–8, 15–12).

Domare: Petter Norman och Peter Lyth.

► Nästa match

Söndag 7 mars (17.30): Västerås IK–Timrå IK (ABB Arena).

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan