Annons

Annons

Annons

Färjestad–Örebro Hockey

Kom tillbaka från underläge – då var Örebrotränaren ärlig: ”Vi hade farhågor inför tredje...”

Niklas Eriksson hade en farhåga inför den tredje perioden.
Den besannades inte.
– Vi såg lite trötta ut men inbringade energi i tredje, säger Eriksson efter det som till slut blev förlust efter straffar, 3–4, mot Färjestad.

Text

Niklas Eriksson, huvudtränare i Örebro Hockey. Bild: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Annons

En match med många ansikten. Överlag en tät och jämn tillställning där Färjestad och Örebro turades om att ha ledningen innan till slut Färjestad vann efter straffar.

– Jag tycker att vi startar bra. Vi har haft en period i matcherna där vi inte varit redo från start men det var bra i dag så det var positivt. Däremot i andra är det Färjestad som för spelet och spelar lite snabbare. Jag tycker att vi spelar fast oss och har inte så mycket offensiv tid i den perioden. Vi ser lite trötta ut, säger Niklas Eriksson.

Annons

Annons

Niklas Eriksson medger efteråt att han innerst inne inte var allt för optimistiskt inför den avslutande perioden.

– Vi hade farhågor inför tredje att vi skulle få svårt att vända för vi såg lite trötta ut. Men jag tycker vi inbringar lite energi. Vi får ett mål i powerplay och det var viktigt. Vi har inte haft jättebra powerplay men i dag levererar vi två mål och det var viktigt för att få poäng. Sedan att det slutar 3–3 är någonstans rättvist.

Straffar beskriver han generellt som ett lotteri, men Eriksson skickade också en hyllning till Färjestads målvakt Henrik Haukeland som tillsammans med ende målskytten Micke Lindqvist ordnade bonuspoängen till Färjestad.

– Det är faktiskt fina straffar av både Kovacs och Ho-Sang men Haukeland visar prov på artisteri där, säger Eriksson.

Du har pratat om att hitta en jämnhet och att följa upp en bra prestation med en ny sådan. Känner du att prestationen är där i dag?

– Ja, det tycker jag. Färjestad är bra, så ja. Jag är absolut nöjd med prestationen. Sedan går det alltid att göra saker bättre, men det som är roligt är att vi börjar leverera i special teams. Det gör att man kanske kan vinna matcher där benen kanske inte riktigt är där. Så det kommer bli viktigt för oss framöver.

Är det självförtroende som ligger bakom det?

Annons

– På något sätt är det väl en process att vi jobbat väldigt hårt med de här grejerna och lagt väldigt mycket tid på det. Det är inte säkert att man får resultat direkt, men nu börjar saker sitta. Killarna börjar få självförtroende. Därför ser det mycket bättre ut, säger Eriksson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan