Annons

Annons

Annons

Tingsryds AIF–Timrå IK 22 januari

Hartmann om succécomebacken och dagarna efter smällen: "Det var jäkligt obehagligt"

Lite stel – men redo för match och spelsugen som få.
Sebastian Hartmann stod för en succéartad comeback i 4–1-segern borta mot Tingsryd.
Men det var några läskiga timmar för forwarden efter att han tvingats kliva av mot Södertälje SK.
– När jag fick det positiva beskedet var det extremt skönt, säger 26-åringen.

Text

Sebastian Hartmann stod för ett mål i sin comeback mot Tingsryd efter den otäcka smällen mot Södertälje som tvingade forwarden att uppsöka sjukhus. Bild: Jesper Zerman/Bildbyrån

Annons

Efter den otäcka tacklingen mot Södertälje SK var Sebastian Hartmann tillbaka på isen efter att endast ha missat två matcher, dubbelmötet mot Kristianstad.

Något som kan låta otroligt sett till hur supportrarna nog höll andan när de såg honom tas ut från isen på bår, bara för några dagar sedan.

– Det var jäkligt obehagligt när det hände, berättar Hartmann och fortsätter:

– Vi gjorde en röntgen bara för att vara säkra på att det inte var någonting och när jag fick det positiva beskedet var det extremt skönt.

Han stannade kvar på sjukhuset någon dag och erkänner att han fortfarande har lite ont och känner stelhet, men att eftersom det inte visade sig vara en allvarliga skada säger att det "bara är att köra på".

Annons

Annons

– Men jag vilade båda matcherna mot Kristianstad på grund av stelheten och att jag ville komma i gång lite och få någon träning för att känna mig mer redo. Men jag mår bra, hälsar Hartmann.

Och spelsugen, det visade Almtunaprodukten direkt att han var mot Tingsryd.

När det börjar närmar sig slutet av säsongen får man den här boosten då allt det roliga ska komma i gång

Sebastian Hartmann

Det hann inte ens gå 30 sekunder av matchen innan han fick sitt första friläge.

– Jag hade tre bra lägen där i början. Det var lite frustrerande att sitta på läktaren i matcherna mot Kristianstad, så jag var extremt spelsugen. Det var tråkigt att jag inte gjorde mål på lägena men vi vinner och jag fick ett tröstmål på slutet, så det var skönt.

"Tröstmålet", som Hartmann syftar på, var lite mer än så.

Christopher Liljewall och Jacob Blomqvist spelade ett klapp klapp-spel som förde tankarna till en annan rödvit maskin, Sovjet, innan pucken nådde Sebastian Hartmann som kunde raka in pucken.

– Jo, det var riktigt snyggt och det var skönt att peta in den. Jag hade kunnat bränna den då jag hann tänka lite under tiden.

Inbäddat innehåll

Annons

Förra säsongen var Hartmann en av de spelare i Timrå IK som hade den mest uppåtstigande formkurvan efter juluppehållet.

Annons

Den här säsongen började forwarden bra för att därefter tappa i poängproduktionen innan den började rulla på igen strax innan skadan.

Nu hoppas han göra en liknande formresa likt förra året.

– Det är som för alla, det går upp och ner på en säsong. Men sedan är det så att när det börjar närmar sig slutet av säsongen får man den här boosten då allt det roliga ska komma i gång, så det är klart att man får energi av sådant.

– Jag försöker vara så jämn som möjligt varje dag och det spelar ingen roll om jag inte gör mål eller assist. Om jag försöker sätta det hårda jobbet så brukar det komma.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan