Annons

Annons

Annons

Dubbelmöte Modo Hockey–Timrå IK

Modos skadelista växer – här är aktuell status: "Jobbar för att hålla oss flytande"

Modos lag är decimerat.

Mot Timrå föll även Tobias Åhström bort, vilket gör att sex ordinarie spelare saknas för tillfället.

Frågan är om någon av dem kan spela i returen mot Timrå på måndagen.

Text

Annons

Modo har haft en kämpig säsong på många sätt – däribland på skade- och sjukdomsfronten. Som så många andra lag har Modo tvingats till ett uppehåll på grund av corona och vid sidan av det så har det varit diverse skavanker och annat som gjort att spelare missat matcher.

Klubben har fyllt på med Johan Harju och Adam Rockwood på sistone – båda fanns för övrigt med i poängprotokollet mot Timrå – men trots det kom laget till start med bara sex backar och tolv forwards i länsderbyt.

Elva forwards avslutade matchen, efter smällen som Tobias Åhström åkte på i första perioden.

Annons

Tobias Åhström grinar illa. Bild: Erik Mårtensson/Bildbyrån

Annons

På backsidan saknades Tobias Viklund, Frank Corrado, Jesper Lindgren och Anton Öhman mot Timrå. Viklund återhämtar sig efter ett båtbensbrott och preliminär återkomst i hans fall är mitten på januari. Då det gäller övriga tre är det Öhman som är närmast spel, säger Pär Styf – som inte vill gå in på orsakerna till deras frånvaro.

– Anton är "day to day", han är ett osäkert kort för morgondagens match. Då det gäller Frank så är han mest troligt tillbaka efter helgen. Jesper kommer inte att spela i Timrå i morgon.

Hur ser det ut mer långsiktigt med Jesper?

– Vi tar det bit för bit nu, om han kan ansluta någon gång under roadtripen i veckan så är det jättebra.

Jesper Lindgren spelade mot Västervik i fredags men fanns inte med på isen när Modo tog sig an Timrå två dagar senare. Bild: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Modo möter Timrå borta på måndagen, Väsby borta på onsdag och vänder sedan hemåt för att ta sig an Västervik på fredag.

Under veckan kan möjligen Kalle Jellvert också ansluta – centern har missat flera matcher på grund av sjukdom – medan Tobias Åhströms status reds ut på måndagen.

– Vi gör det bästa av situationen, tillsammans med spelarna i laget. Som vi gjorde i dag (läs: mot Timrå), då vi gick samman och visade att vi klarar av det här. Men det är klart att det inte går att ha den här mängden frånvaro i längden. Vi jobbar för att få tillbaka skadade och sjuka spelare och hålla oss flytande, säger Pär Styf.

Annons

William Strömgren lirade i hockeyettan under helgen. Bild: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Även William Strömgren saknades i laguppställningen mot Timrå, men i hans fall handlade det om en utlåning. Junioren förstärkte Örnsköldsvik Hockey borta mot Kiruna AIF på söndagen och noterades för en assist när ÖHF föll med 3–8.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan