Annons

Annons

Annons

Väsby IK–Timrå IK 3 december

Forwarden ser ut att missa matchen – så är läget i Timrå IK inför tredje mötet med Väsby

Torsdagsmatch står på schemat för Timrå IK.

För motståndet står Väsby IK – igen.

– Det hade varit kul att få möta några andra snart, säger huvudtränare Fredrik Andersson.

Text

Fredrik Andersson ser ut att få klara sig utan Jeremy Boyce.

Bild: Andreas Lidén

Annons

► Matchen

Torsdag 3 december (19.00): Väsby IK–Timrå IK (Renew Arena).

► Läget i laget

Léon Lerebäck missade den senaste matchen på grund av skada. Den här veckan har han varit tillbaka i träning och är redo för match.

Under onsdagens träning klev Jens Lööke av tidigt in i passet. Det tror Andersson ändå inte ska påverka hans medverkan.

– Lööke fick lite känningar. Vi avvaktar med honom, men jag räknar med att han spelar. Så enda skillnaden är om vi ska åka med åtta eller sju backar.

Jeremy Boyce har däremot saknats på de senaste träningarna. Anledningen till det kommunicerar Timrå-tränaren Fredrik Andersson inte utåt utan hänvisar till medicinska teamet.

Annons

– Han missar morgondagens (läs dagens) match. Mer än så kan jag tyvärr inte säga i dagsläget, säger Timrå IK:s lagläkare Christian Johansson.

Annons

Jeremy Boyce ser ut att missa matchen.

Bild: Jennifer Engström

► Tränarsnack

Väsby, igen – börjar du bli trött på dem eller?

– Ja, det hade varit kul att få möta några andra snart, haha. Nej, men vi ska möta alla lag fyra gånger, sedan spelar ordningen ingen roll. Det är ett sådant år i år och det är bara att gilla läget. Vi vet ju hur de spelar. En hög forecheck med bra energi. Jag tycker att vi har varit lite för långsamma i vårt spel. Vi måste vara lite snabbare och flytta pucken lite snabbare. Jag hoppas att vi kan visa det i morgon, säger Fredrik Andersson.

Till skillnad från Timrå har Väsby spelat ytterligare en match sedan fredagens möte i NHC Arena. I söndags slog nykomlingen Björklöven med 5–3 för andra gången i rad.

– Det visar att det är ett bra lag. Jag tror att många underskattar Väsby och tror att det är en lätt motståndare. Men de har visat att de kan slå alla lag i den här serien. Det gäller för oss att vara på topp, ha energi och gå in hundra procent i varje duell. Då kan det se bra ut.

Vad tror du att det beror på att Väsby presterar bättre än vad många förutspådde?

– Jag tror inte att man var beredd på att de skulle spela så frejdig hockey med så hög energi och högt presspel. När man är nykomling så drar man ofta ner för att försvara sig lite mer. Men de här försöker anfalla hela tiden och gör det väldigt bra. De har ju många skickliga spelare.

Annons

Annons

► Notera att ...

... torsdagens match är den tredje matchen i rad mot Väsby för Timrå. I de två tidigare matcherna har Timrå gått segrande ur striden. Först med 3–1 den 13 november, sedan med 5–3 i fredags. Båda gångerna i NHC Arena.

... det inför säsongen var få som trodde att Väsby skulle bjuda upp till någon värre dans. Men nykomlingen från Hockeyettan har blivit en tuffare nöt att knäcka än många trodde. Inte minst för Björklöven som i söndags förlorade mot Väsby för andra söndagen i rad. Båda gångerna med 5–3.

... Timrå är uppe i elva raka segrar. Det är den längsta segerraden för klubben sedan åtminstone millennieskiftet.

► Så följer du matchen

C More sänder och vi kör vår sedvanliga liverapportering i textform på ST.nu.

► Nästa match

Lördag 5 december (17.30): Mora IK–Timrå IK (Smidjegrav Arena).

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan