Annons

Annons

Annons

VIK–SSK

Överraskande valet – junioren ersätter Asplund: ”Han är bra nog”

NHL-lånet Rasmus Asplund har lämnat VIK och ska nu ersättas.
Då väntas Thomas Paananen överraskande matcha in junioren Filiph Åström i förstakedjan.
– Han är bra nog för att spela där. Någon gång behöver en resa starta, säger VIK-tränaren inför kvällens match mot Södertälje.

Text

Annons

4–0-segern mot Västervik för en vecka sedan blev NHL-lånet Rasmus Asplunds sista match i VIK-tröjan.

Nu inleds en ny vardag för Gulsvart där luckan efter stjärncentern ska fyllas i så väl spel fem mot fem som i powerplay.

I förstakedjan tillsammans med Sebastian Benker och Marcus Bergman har under veckans träningar överraskande J20-spelaren Filiph Åström tagit plats. Det mesta talar för att så även blir fallet i matchen mot Södertälje.

– Än har jag inte tagit ut något lag men ja, tanken är att han (Åström reds.anm) ska in och spela. Sen kan man inte förvänta sig att han ska kliva in och vara en ny Asplund men vi har följt honom i J20 och de träningarna han varit och tycker att han visar rätt grejer. Det ska bli intressant att se, säger tränare Thomas Paananen efter torsdagsträningen.

Annons

NHL-lånet Rasmus Asplund har lämnat VIK och väntas ersättas av junioren Filiph Åström i andrakedjan. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Annons

Det naturliga hade kanske varit att spela honom i en tredje- eller fjärdekedja. Hur resonerar du där?

– Jag tycker att han är bra nog för att kunna spela där vi placerat honom. Sen är det klart att det kanske varit det mest naturliga men vi har en plan och tror på den här killen.

– Som jag sagt innan så är han en ”coming man” och gör många saker bra, spelar vuxet även i J20. Framför allt har killarna i laget accepterat honom på ett bra sätt genom det han visat hittills. Så någon gång behöver en resa starta.

Filiph Åström hyllas av tränare Thomas Paananen.

Bild: Oliver Åbonde

Även i powerplay har Rasmus Asplund varit drivande, och där har Paananen och hans ledarteam tvingats tänka om inför framtiden.

– Det är klart att allting Rasmus har gjort för oss, men den istid han haft, så kommer det vara någon form av tapp så här i början. Det är det som är negativt med att ha lån och därför vi varit emot det i det stora hela. Man vill egentligen inte hamna i den här situationen.

I Asplunds powerplay-formation fanns nu två backar, Anton Mylläri och August Tornberg samt forwards Sebastian Benker, Fredrik Johansson och Marcus Bergman.

– Nu är Öhrn, en tänkt powerplayspelare, sjuk så vi har formerat om lite annat. Men vi har kompetens nog i laget och det blir kul att vissa får visa upp sig nu när det blir luckor, så måste det bli, säger Thomas Paananen.

Annons

Annons

I övrigt har truppen läkt ihop bra under det veckolånga uppehållet och det är bara Viktor Hertzberg (hjärnskakning) och Daniel Öhrn (sjuk) som är helt borträknade från match. Alexander Lunsjö, som skadade korsbandet i mitten av oktober och varit tillbaka i träning denna vecka, fanns med i fjärdekedjan under torsdagen.

Så ställde VIK upp på torsdagens träning:

Kedjor:

Sebastian Benker, Filiph Åström (junior), Marcus Bergman

Lukas Zetterberg, Joakim Hillding, Henrik Hetta

William Wikman, Isac Skedung, Anthon Eriksson

Jesper Johansson, Fredrik Johansson, Alexander Lunsjö

Oscar Hagman (junior)

Backpar:

Anton Mylläri, August Tornberg

Alexander Younan, Niclas Lundgren

Jimmie Jansson, Gustav Berglund

Calle Ehrnberg, August Nilsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan