Annons

Annons

Annons

BIK Karlskoga–Timrå IK 6 november

Timrå IK:s plan för de tre raka bortamatcherna: "Hinner inte förändra så mycket i spelet"

Effektiv rehab, rejält med mat och en god natts sömn.
Timrå IK kliver in i en period med tre raka bortamatcher som går tätt inpå varandra.
– Det gäller att skapa energi, säger tränaren Fredrik Andersson.

Text

Morten Madsen och hans Timrå IK fortsätter att sikta uppåt, mot Umeå vars Björklöven fortfarande leder Hockeyallsvenskan. De rödvita har rejäl vind – en stark kuling skulle man kunna säga – i seglen med sju raka segrar i seriespelet.

Bild: Fredrik Ytterström

Annons

Det är dags för ännu en bortaturné för Timrå IK – en av flera under den långa säsongen.

Senast det begav sig var det Tingsryd, Vita Hästen och Almtuna som stod på schemat, denna gång är det Karlskoga (i dag), Västerås (på söndag) och Almtuna (onsdag) som ska avhandlas.

Karlskoga och Nobelhallen är alltså först ut i ett möte som Timrå IK:s tränare Fredrik Andersson förväntar sig blir fysiskt, i vanlig ordning mot värmlänningarna.

Ett lag man stökade av med 7–1 hemma i NHC Arena i den andra omgången.

– Det har gått några matcher sedan dess och vi vet att Karlskoga i Nobelhallen inte är någon lätt uppgift, säger Andersson och utvecklar:

– Det är ett lag som brukar spela mycket på känslor och går hårt åt i den offensiva forechecken med sitt fysiska spela. Vi får vara beredda på att plocka upp kampspelet och ta en mot en-duellerna ute på banan, det tror jag kommer bli en stor nyckel.

Annons

Annons

Andersson vill se att spelarna tar kampen men fortsätter spela på det sätt de är bäst på.

– Vi måste våga stå upp i mittzon och vara först in – men framför allt först ut ur duellerna. De kommer att försöka vara på oss eftersom vi har så skickliga spelare och jag hoppas att vi kan slå dem med bra pucktempo och genom att skapa så här många bra målchanser som vi gör just nu.

Laget kommer att köra matchvärmning i NHC Arena under fredagen för att därefter bege sig söderut, kliva av bussen och ställa upp för match. Sedan väntar övernattning i Västerås följt av en hemresa till Medelpad innan man återigen beger sig söderut, till Uppsala.

– Det gäller att skapa energi nu när det är kort mellan matcherna. I dag (torsdag) körde vi en kort träning med tempo för att åka av matchen mot Mora. Nu gäller det att äta och sova bra och ha bra rehab. Vi hinner inte förändra så mycket i spelet på den här korta tiden.

► Matchen

Fredag 6 november (19.00): BIK Karlskoga–Timrå IK (Nobelhallen).

► Läget i laget

Johan Lindholm är tillbaka från sin förkylning och Fredrik Andersson och Ante Karlsson har samtliga spelare – förutom Jonathan Dahlén som representerar Sverige i Karjala Cup – till sitt förfogande.

► Notera att ...

... Timrå IK har sju raka trepoängare och ligger blott två poäng efter serieledande Björklöven.

Annons

... mot Mora IK hyllades fjärdekedjan med Hugo Reinhardt, Jeremy Boyce och Erik Walli Westerholm av tränare Andersson, fortsätter de att visa vägen även mot Karlskoga?

Annons

... det blir Timrå IK:s andra match i rad utan Jonathan Dahlén.

... Karlskoga har blandat och gett under säsongen. På de senaste fem matcherna har man vunnit och förlorat varannan match (förlust hemma mot Björklöven, seger hemma mot AIK, förlust borta mot Tingsryd, seger hemma mot Modo och i den senaste matchen blev det en 6–3-förlust borta mot Almtuna).

►Så följer du matchen

Via C Mores sändning eller via vår liverapportering i textform på ST.nu.

► Nästa match

Söndag 8 november (17.30): Västerås IK–Timrå IK (ABB Arena Nord)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan