Annons

Annons

Annons

Ishockey

Timrå IK:s nycklar i jakten på femte raka segern: "Energi och engagemang"

Timrå IK är kvar i 08-land efter måndagssegern mot AIK. Nu bjuder Södertälje in till match i Scaniarinken och Fredrik Andersson hoppas på fortsatt färd längs vinnarspåret.
– Det handlar om energi och engagemang, säger Timråtränaren med sedvanlig frenesi i rösten.

Text

Fyra raka segrar ska bli fem. Åtminstone om Fredrik Andersson får som han vill.

– Absolut. Vi går in för att vinna alla matcher. Det handlar om att nollställa sig från den ena matchen till den andra och komma in med energi. Vi vet att vi har ett skickligt lag, men vi måste jobba hårt och med engagemang annars räcker vi inte till. Man kan alltid bli bättre på saker, men vi måste också lyfta det vi gör bra. Vi måste ha drivet.

Under tisdagen tränade Timrå IK lätt på Scaniarinkens is.

Med 5–1-segern mot AIK i färskt minne. Och med fokus på mötet med Södertälje.

– Vi funderar lite på hur vi ska göra. Vi har 13 forwards och åtta backar ... och två målvakter. William Eckmyhl har gjort det bra och måste komma in i spel igen. Och Adam Ohre har bara spelat en match. Vi bollar hela tiden, säger Fredrik Andersson.

Annons

Annons

I fredags vann Timrå IK med 6–2 över SSK. Nu möts lagen igen.

Det är inte riktigt "back to back", men ändå två matcher på kort tid mot samma lag – har det någon betydelse?

– Nej, men vi vet lite hur de spelar och hur de vill spela. Och de vet vad vi gör bra och kommer att försöka stoppa det. Det handlar mer om energi och engagemang och att vara förberedda. Det är två bra lag som kommer att mötas.

Under höstens åtta matcher har Timråledningen sorterat om en del i formationerna.

Börjar det sätta sig nu?

– Jag tycker att det känns bra med det vi har gjort. Vi har fått till en bra kedja med Boyce, Reinhardt och Madsen. Det blev lyckat. Och Jacke Blomqvist blev lite mer offensiv och har hittat lite merform. Och Viktor Lodin kom in på ett bra sätt. Jag är nöjd med det jag har, men man får aldrig låsa sig. Men mycket talar för att det är de här formationerna vi kommer att gå med.

Vad vill du se för specifika förbättringar mot Södertälje?

– Puckhanteringen. Ansvaret över pucken. Vi blir lite naiva ibland och måste välja när vi ska göra de svåra grejerna, slå de svåra passningarna och när vi ska göra det enkelt. Vi ska värdera situationerna bättre.

När Timrå IK och Södertälje SK möttes senast – så sent som i fredags – var det Timrå som jublade oftast. 6–2 slutade det mötet. Nu är det dags för en ny batalj, den här gången i Scaniarinken. Bild: Pär Olert/Bildbyrån

Annons

► Matchen

Onsdag 28 oktober (19.00): Södertälje SK–Timrå IK (Scaniarinken).

► Läget i laget

Alla spelare som är med på 08-turnén är tillgängliga för spel mot Södertälje. Den som saknas är Erik Walli Walterholm som är "hemma och har lite känningar", enligt Fredrik Andersson.

Annons

► Notera att ...

... matchen blir den andra mellan Timrå och Södertälje på knappt en vecka. Så sent som i fredags möttes lagen i NHC Arena, då med stabila 6–2 som slutresultat efter att TIK lagt in en överväxel i tredje perioden.

... Timrå IK går för den femte raka segern. Efter 1–3-förlusten mot Tingsryd har man sänkt Vita Hästen, Kristianstad, Södertälje och AIK med sammanlagt 20–7.

... onsdagsmötet i Scaniarinken blir Timrås sista match i oktober. Hemmamatchen mot Almtuna på söndag spelas 1 november och, om inga nya restriktioner dyker upp, kommer 300 besökare att få se den duellen.

... Jonathan Dahlén är, som bekant, poängbäst i Timrå den här hösten. Med 16 poäng (6+10) är han dessutom vassast i hela serien. I Södertälje är det Nick Olesen som har varit mest produktiv. Olesen har 12 poäng (5+7) på kontot. Inklusive pucken han vispade in när han kvitterade Timrås 1–0-ledning när lagen möttes senast.

► Så följer du matchen

På Cmore, i Sportkanalen eller via vår liverapportering i textform på ST.nu.

► Nästa match

Söndag 1 november (17.30): Timrå IK–Almtuna IS (NHC Arena).

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan