Annons

Annons

Annons

VIK-Vita Hästen

Paananens svar till supportrarna – efter förnedringen: ”Inte försvarbart”

VIK kollapsade hemma mot Vita Hästen, förlusten skrevs till 2–7 och det var en märkbart besviken Thomas Paananen som summerade matchen.

– Det är inte försvarbart någonstans, framför allt i tredjeperioden där vi rasar ihop, säger han till VLT.

Text

Annons

Måndagskvällen blev en mardröm för VIK. Hemma mot Vita Hästen kom man först ut starkt för att tappa mer och mer ju längre matchen gick.

Och i tredjeperioden var det gata fram till Jesper Myrenberg i hemmakassen.

Tränare Thomas Paananen är märkbart besviken efter 2–7-förlusten.

– Första tio minuterna tycker jag är bra, vi får den starten vi vill ha. Det känns jättetryggt och stabilt. Sen efter vår utvisning på Wikman så tar de över matchen egentligen och vi får bara jaga och så får vi inget flyt i spelet. Vi är målmässigt med, säger han om den första perioden.

VIK fick inget att stämma. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Annons

Paananen tycker att den andra perioden inte var något vidare men trots det hade man chansen att få med sig något från matchen. Och kanske därför svider avslutningen extra mycket.

Annons

– Vi ligger bara under med ett mål och känner att vi bara behöver höja oss lite så har vi världens chans att vända den här matchen. Men det blir precis tvärtom.

– Vi förlorar skotten i sista med 3–13 och 1–5 på tavlan. Sanningen ska fram att det kunnat bli mycket mer. Det är så klart en otrolig besvikelse, att vi inte får ut mer av vårt lag.

Vad är det som händer efter eran lovande start?

– Svaret är att det händer ingenting i vårt lag. Utan sakta men säkert tar vi bara ut mer faser av vårat lag. Och vi får inga anfall som vi vill ha, det känns virrigt i försvarszon. Egentligen allt som man inte önskar sig händer.

– Det är framför allt tredje perioden som jag är besviken över, att vi rasar igenom som vi gör och det är inte bra nog.

Thomas Paananen var märkbart besviken. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Många VIK-supportrar vädrade sitt missnöje både under och efter matchen. I hallen dånade ett "Visa hjärta!" högt och tydligt i den tredje perioden. Även i sociala medier var frustrationen stor efter ännu en brakförlust.

Vad säger du till supportrarna?

– Jag förstår om de är besvikna, det är inget mot vad vi själva är. Men är det så att vi bestämt att vi ska göra något bra av det här så är det tillsammans också i den här stunden. Så det är det jag fokuserar på, säger Thomas Paananen.

Annons

Annons

Möjlighet till revansch får laget redan på onsdagen när man tar emot Väsby.

Matchfakta/hockeyallsvenskan

Västerås IK–HC Vita Hästen 2–7 (1–2, 0–0, 1–5)

Första perioden: 1–0 (3.41) Lukas Zetterberg (August Tornberg, Rasmus Asplund), 1–1 (13.48) Simon Holmström (Christopher Fish, Topi Nättinen), 1–2 i boxplay (17.40) Topi Nättinen

Andra perioden: -

Tredje perioden: 1–3 (04.32) Marcus Fagerudd (Simon Holmström, Marcus Sörensen), 1–4 (05.08) Arvid Degerstedt (Kim Johansson), 1–5 (08.27) Filip Cruseman, 2–5 (12.10) Jimmie Jansson (Lukas Zetterberg, Rasmus Asplund), 2–6 i powerplay (14.54) Filip Cruseman (Linus Högberg, Kim Johansson), 2–7 (15.55) Marcus Sörensen (Filip Cruseman William Lagesson)

Skott: 18–20 (10–3, 5–4, 3–13)

Utvisningar: VIK 7x2 min, VH: 3x2 min.

Domare: Daniel Wessner, Anders Sandahl

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan