Annons

Annons

Annons

Ishockey

Örebrospelare landslagsaktuella – då är sportchefen kritisk: ”Är olämpligt”

I början av november planeras Karjala Tournament att spelas.
Men Örebro Hockeys sportchef Niklas Johansson vill inte släppa sina spelare till turneringen.
– Min personliga åsikt är att det är olämpligt, säger han till Aftonbladet.

Text

Annons

På måndag presenterar förbundskapten Johan Garpenlöv den svenska truppen till Karjala Tournament som avgörs 5-8 november.

Men Örebro Hockeys sportchef släpper helst inte sina spelare till landslagsturneringen. I Schweiz har tolv elitklubbar gått samman och krävt att landslagets två turneringar före jul ska ställas in, och Niklas Johansson stämmer alltså in i kören.

Annons

– Jag tror inte dörren är stängd i den här frågan. Vi avvaktar och ser hur läget ser ut framåt. Men vi äger inte frågan, säger han till Aftonbladet.

Annons

Enligt intervjun hoppas han att diskussioner kommer att pågå de kommande veckorna. Han räknar med att cirka sex Örebro-spelare kan bli uttagna till de olika trupperna.

– Det har inte varit några diskussioner, landslaget går alltid först. Men min personliga åsikt är att det är olämpligt, säger han.

Även Färjestads general manager Peter Jakobsson ställer sig tveksam. Frölundas ordförande Mats Grauers och Djurgårdens kluddirektör Joakim Eriksson är däremot mer positiva.

– Det finns de som frågar hur det ser ut med säkerhet och tester och sånt, men det där ligger mycket på Finland. Hur coronasäker de gjort turneringen. Vi gör egentligen inget annat än vad andra landslag redan har gjort, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv till tidningen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan