Annons

Annons

Annons

Björklöven–VIK

Största förlusten på 20 år – då skämdes VIK-kaptenen: ”Det är för jävligt”

20 år har gått sedan VIK åkte på en större förlust än 1–9 mot Björklöven.
Det var ett resultat som fick VIK-kaptenen Fredrik Johansson att skämmas.
– Det är för jävligt. Pinsamt, säger han.

Text

Inbäddat innehåll

22 februari 2000. Det var datumet då VIK senast förlorade med större siffror än de 1–9 man åkte på i onsdagens bortamatch mot Björklöven.

Då stod Malmö för motståndet i elitserien, tränaren hette Göran “Flygis” Sjöberg, och på isen fanns bland andra Paul Andersson Everberg, Fredrik Öberg – och Patrik Zetterberg.

Annons

Annons

En gång sedan dess har VIK förlorat med åtta måls marginal. Det var i kvalserien till elitserien 2008, då man föll med just 1–9 borta mot Leksand. Onsdagens match mot Björklöven blev alltså klubbens delat största förlust – på 20 år.

– Det är för jävligt. Pinsamt. Det är inte bra nog. Frustrerande, det känns skit, helt enkelt, säger VIK:s lagkapten Fredrik Johansson i VLT-sportens livesändning efter matchen.

Går det att sätta fingret på vad som går fel i kväll?

– Inte mer än att det inte är bra nog. Vi är för blöta, de kör över oss. Första fyra-fem minuterna kommer vi ut bra, något vi pratade om skulle bli viktigt i kväll. Sen är andra perioden jävligt ihåligt. Inget vi vill stå för. Vi åker skridskor och kämpar, men gör inte det vi kommer överens om i vårt system och ger dem alldeles för mycket lägen. Det är frustrerande.

Fredrik Johansson. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Hur är tongångarna i båset och i omklädningsrummet mellan perioderna?

– Vi försöker prata om vad vi ska göra annorlunda och förbättra, så vi kan komma tillbaka in i matchen. Sista var ju egentligen för att upprätta hedern, på något sätt. För det är inte okej från vår sida.

Annons

Klara förluster både mot Timrå och Björklöven – vad tänker du om gapet upp till de väntade topplagen?

– Vi behöver lära oss mycket saker i vårt spel. Som jag sa, vi kämpar och åker skridskor och jobbar, men det hjälper inte för vi gör det inte riktigt smart nog. Det ska vi jobba vidare med, för vi ska se till att förbättra det.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan