Annons

Annons

Annons

Tingsryds AIF–Timrå IK 14 oktober

Timråtränarens rannsakning efter tunga förlusten: "Kan vara en bra näsbränna"

Timrå IK:s tränare Fredrik Andersson skrädde inte med orden efter 3–1-förlusten på bortais mot Tingsryd.
Inställningen stod ingenstans att finna hos spelarna och ledarteamet får ta sig en ordentlig titt i spegeln, menar han.
– Spelarna kanske trodde att det skulle vara lättare än vad det var och är man inte förberedd vinner man inte matcher, säger "Freddan".

Text

Fredrik "Freddan" Andersson var inte imponerad av sina spelares insats mot Tingsryd. Bild: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Annons

Det var med vind i hockeydamaskerna Timrå IK åkte ner till Tingsryd för att ta tre poäng efter två raka segrar i Hockeyallsvenskan, senast i 4–1-segern mot Västerås IK.

Men det roliga tog slut under det första stoppet på bortaturnén.

Ett lojt Timrå IK lyckades egentligen aldrig skaka smålänningarna och efter matchen konstaterade lagets tränare, Fredrik Andersson, att hans spelare inte var redo att lägga ner det jobb som krävdes.

– Jag vägrar tro att vi blir så dåliga på två dagar. Det handlar om den mentala inställningen att förbereda oss och vad man kan ställa för krav utifrån de mål vi ska nå. Det här kan vara en bra näsbränna, för vi ska gå vidare med det här och inte åka på något liknande nästa gång, säger han.

Annons

Det är för många som inte var där i dag och jag tycker inte att vi jobbar tillsammans hundra procent och har inte rätt inställning

Annons

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK

Andersson säger rätt och slätt att han är besviken på prestationen, att det inte är acceptabelt att förlora mot ett Tingsryd som var bättre än dem sett till det lag Timrå IK förfogar över.

– Vi gör inte kampinsatsen. Att vara där och göra det där skitjobbet och sådana saker. Tingsryd var både rappare i sina beslut och klev in i fler närkamper än oss, vi går inte ens in i dem. Spelarna kanske trodde att det skulle vara lättare än vad det var och är man inte förberedd vinner man inte matcher, säger han och fortsätter:

– Samtidigt tar vi i ledarteamet på oss att förberedda spelarna på bästa möjliga sätt och jag får rannsaka mig själv och se om vi kunde gjort något annorlunda eller tryckt på något annat.

Ett par timmar innan nedsläpp gick Timrå IK ut med att Jonathan Dahlén missade matchen på grund av känningar.

Jonathan Dahlén lämnade ett stort tomrum efter sig när han tvingades kasta in handduken ett par timmar innan nedsläpp på grund av en "överkroppsskada". Bild: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Ett avbräck, men inte en ursäkt menar Andersson.

– Klart att det påverkar. Det är vår bästa målskytt och även om vi varit lite ineffektiva har han gjort många mål. Han saknas och är en toppspelare i Hockeyallsvenskan och det syns på laget också. Men det är också så att vi inte får stå och falla på skador eller sjukdomar, vi måste hålla högre nivå än i dag.

Annons

Annons

– Det är hela laget som ska göra det här om vi ska ta oss någonstans i år. Vi har lite att fundera på och får ta lärdom av det här och gå vidare.

Timrå IK:s tränare Fredrik Andersson instämmer i supportrarnas kritik av laget: "Jag håller med dem, de har helt rätt i sin åsikt", säger han. Bild: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Det var en stor besvikelse i vår liverapport och i sociala medier under matchen över er insats, vad vill du säga till supportrarna?

– Jag håller med dem, de har helt rätt i sin åsikt. Det är för många som inte var där i dag och jag tycker inte att vi jobbar tillsammans hundra procent och har inte rätt inställning. De har rätt i det och vi förväntar oss mycket mer av laget.

Två spelare klarar sig undan med godkänt betyg – resten inte, tycker Andersson.

– Ohre (Adam, målvakten) var klart bäst i dag, det är första matchen han står och jag är nöjd med den insats han gjorde. Även Pelle Svensson. I övrigt har vi mycket att förbättra.3

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan