Annons

Annons

Annons

Malmö–Örebro Hockey

Glenn gjorde comeback – en vecka efter handbrottet: ”Det var chockerande först”

MALMÖ. Fyra veckors frånvaro blev inte ens till en.
Mot Malmö var plötsligt Glenn Gustafsson tillbaka efter att i förra veckan brutit handen.
– Det är glädjande nyheter att jag kunde vara tillbaka efter en vecka i stället för fyra, säger Gustafsson.

Text

Annons

Matchen först och främst. Det blev ingen rolig historia för Örebro som föll för första gången den här säsongen, 1–2 till slut.

– Det känns som att de får matchbilden dit de vill ha den. De är tunga att möta och vi kommer inte riktigt upp i det fysiska spelet. De är starkare än oss helt enkelt, säger Gustafsson.

En typisk Malmömatch, så att säga?

– Jo, det blir ju en ganska tråkig match. De är skickliga just med tyngden i sitt spel och är starka och får långa anfall på oss. Vi blir nedpressade rejält i andra och vi hittar inte en väg ur det. Sedan gör vi ett hyfsat försök i tredje men det saknas ändå lite.

Att Glenn Gustafsson var tillbaka i spel ska kanske inte klassas som ett mirakel men åtminstone för högst spektakulärt. För en vecka sedan fick han ett skott på handen som i ett förstaläge visade sig vara allvarligt. Med en frånvaro på fyra veckor.

Annons

Annons

Men på torsdagen, en vecka senare, stod han åter på isen igen. Tvärtemot de första rapporterna.

– Det var lite chockerande först. Jag åkte på röntgen i fredags och det var en liten fraktur i handen. På sjukhuset ville de väl inte ta några risker så de satte ett gips på mig. Jag skulle bara ha det i en vecka, sedan skulle jag få en skena.

Glenn Gustafsson. Bild: Anders Bjurö/TT

Men sedan fick lagläkaren Ulf Nordström ta en titt och då var det plötsligt nya bud.

– Man kom till svar att det inte skulle bli värre. Det är bara att det gör lite ont och att handen är svullen. Det var bra att jag fick ha den i gips i några dagar, sedan så fot jag får rörelsen och blodflödet i handen så blir det bättre. Nu känns det bra, tycker jag.

Kände du någonting i dag i matchen?

– Nej, jag tycker det ändå var över förväntan. Jag var väl lite osäker när det kom till närkampsspelet men jag tycker ändå det kändes bra. Så det är glädjande nyheter att jag kunde vara tillbaka efter en vecka i stället för fyra, säger Gustafsson som matchades sparsamt som 13:e-forward, endast drygt fem minuters speltid.

Annons

– Ja, jag skulle in och rulla bara för jag har inte kunnat träna,. Jag var på is första gången på onsdagen.

En del skulle kunna kalla det typiskt Glenn Gustafsson att fyra veckors frånvaro bara blir en?

– Haha, det vet jag väl inte.

Du köper inte det?

– Haha, nej. Jag hade bara tur att det inte var värre. Skönt att vara tillbaka.

Match igen på lördag. Kan ni komma igen?

– Det tror jag. Rögle är fartfyllda, ett skickligt lag. Gäller att vara med från start, då tror jag att vi kommer studsa tillbaka.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan