Annons

Annons

Annons

Modo Hockey silly season

Brendan Mikkelson om att vara ledare – på och vid sidan av isen: "Försöker vara ett gott exempel"

Han har värvats in som försvarsgeneral på isen, men han kommer också att få andra viktiga roller.

Som ledare och mentor för unga spelare.

– Det är roligt att få höra det, säger Modo Hockeys backförvärv Brendan Mikkelson.

Text

Brendan Mikkelson, Modos prestigevärvning, är på plats i Örnsköldsvik.

Bild: Per Hägglund

Annons

Brendan Mikkelson landade i Örnsköldsvik samtidigt som nye målvakten Anthony Peters och det blev bara ett timmars sömn innan han, precis som Peters, var på plats i Fjällräven Center för att bekanta sig med sin nya arbetsplats.

– Det var en lång resa från Calgary, men planen var i tid och jag fick med mig allt bagage så det finns inget att klaga på, säger Brendan med ett brett leende.

Han berättar också, precis som Anthony Peters, att det varit en lugn sommar hemma i Calgary, att han och hans hustru hållit till på hemmaplan.

– Jag har i alla fall fått massor av tid över till träning, säger han.

Annons

Efter tre år i Luleå, och däremellan en utflykt till Tyskland och Österrike, är Brendan tillbaka i norra Sverige och det är han uppriktigt väldigt glad över.

Annons

– Vi trivdes fantastiskt bra i Luleå och det är så vackert här, det påminner mycket om Kanada. Det var inget svårt beslut att lämna Österrike och Tyskland då jag ville tillbaka till Sverige då jag trivdes så bra med både hockeyn och med Sverige rent generellt.

– Min spelstil passar här och jag ville verkligen tillbaka hit.

Att du valde Modo, hur mycket spelade det in att Fredrik Glader är Modos sportchef?

– Det var väldigt viktigt, han lärde jag känna i Luleå och han tog fantastiskt bra hand om min syster Meaghan när hon spelade där, så det var ett enkelt beslut.

Nu är Brendan mest orolig över att det kommer att ta tid att lära känna alla sina nya lagkamrater och allt folk runt laget.

– Oj, jag är usel på att lära mig namn och känna igen nya ansikten. Det kommer att ta tid. Jag har bett om ursäkt för att jag inte lär mig namnen direkt.

Men förr eller senare kommer Brendan Mikkelson att lära sig, för han är inte bara värvad för att vara försvarsgeneral, utan också för att leda laget, på och utanför isen. Och den 33-årige backen har skaffat sig mycket värdefull rutin i de stora ligorna genom åren.

Bild: Per Hägglund

Fredrik Glader har också sagt att Brendan kommer att vara värdefull på isen, men minst lika viktig i omklädningsrummet.

Annons

Annons

– Jag uppskattar att han säger så. Det är viktigt för mig, och det är viktigt vad som händer i omklädningsrummet för det är starten för vad som ska hända på gymmet och ute på isen.

– Att äta, sova och träna rätt är väldigt viktigt för vad du ska senare uträtta på isen. Allt sådant är viktigt för vad laget sedan ska prestera.

Ser du dig själv som en mentor för de yngre spelarna?

– Jag hoppas det. De yngre spelarna i dag är så smarta och Sverige får fram så talangfulla spelare så det finns inte mycket att lära dem rent hockeymässigt, men däremot vara en förebild då det gäller att vara professionell hockeyspelare, som att äta, sova och träna rätt, att sköta sig vid sidan av rinken.

– Jag försöker bara vara ett gott exempel själv, avslutar Brendan Mikkelson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan