Annons

Annons

Annons

Modo Hockey silly season

Omark om sin nya roll i Modos tränarstab: "Mån om att alla ska känna sig värdefulla"

Han har jobbat med scoutarbete, spelarutveckling och på marknadsavdelningen hos Modo Hockey, men sedan en vecka tillbaka ingår han i A-lagets tränarstab.

– Hade det inte känts rätt hade jag inte hoppat på det här, säger Urban Omark.

Text

Urban Omark kliver in i Modos tränarstab. Bild: Ludwig Arnlund

Annons

Förra veckan presenterade Modo Hockey Ville Nieminen som ny huvudcoach, men det var inte den enda nyheten gällande Modo Hockeys tränarstab.

Då blev det också klart att Urban Omark lämnar alla sina övriga uppdrag i föreningen för att fullt ut satsa på tränaryrket.

– Det här känns fantastiskt kul och jag och Fredrik Glader har haft en dialog och process parallellt med rekryteringen av en ny tränare, säger Urban Omark och fortsätter:

– Hade Modo jobbat med ett spår där nye tränaren tagit med sig sin stab hade jag inte varit aktuell. Men när Ville blev klar blev jag också klar.

Vad blir din roll?

– Jag kommer att stå i båset och jag kommer att jobba med det offensiva spelet och också jobba med individuell coachning och analysera spelet.

Annons

Och just det analytiska är Urban Omarks stora styrka, att se de stora och små detaljerna och sedan jobba vidare med dessa.

Annons

Ville Nieminen är Modo Hockeys nye headcoach.

Bild: Jon Häggqvist

– Jag kommer inte att coacha, men jag kommer att jobba individuellt med spelarna och ge dem feedback under matcherna.

Urban Omark började alltså redan förra veckan sitt nya uppdrag och han och kollegan Pär Styf har hunnit att snacka ihop sig med Ville Nieminen.

– När Ville kom hit satte vi oss ned en hel dag och gick igenom de stora bitarna. Den här veckan ska vi gå in på spelsätt och de små viktiga detaljerna. Vi har mycket att prata om, säger Urban och skrattar innan han fortsätter:

– Hade jag inte känt att det här är en lösning jag tror på hade jag aldrig tackat ja. Men direkt kändes allt jättebra och Ville är väldigt mån om att alla ska känna sig värdefulla, att alla ska må bra och sedan har han också en riktig vinnarskalle.

Urban Omark har alltså bara positiva intryck från de första mötena med Modos nye coach.

– Ville lever sig in i det han gör och kan uppfattas som utåtagerande, men han gör det för att skydda spelarna och och de kommer att känna sig grymt trygga med honom.

På tal om trygg, Pär Styf är kvar i coachteamet och går nu in på sin sjätte säsong som assisterande Modo-tränare.

Annons

– Vi har jobbat tillsammans två säsonger med Modo-juniorerna och vi kan utnyttja varandras styrkor. Det är dessutom bra att vi har kvar tränare som kan klubben.

Annons

– Hade det kommit in en ren finsk tränarstab hade det kunnat bli en kulturkrock, men den här lösningen känns väldigt bra.

Urban Omark har sedan i vintras hjälpt till med spelarutbildning och haft teknikövningar med A-lagspelarna och han har också jobbat med scoutverksamhet ihop med Fredrik Glader.

Men han var framförallt anställd på kontoret för att jobba med säljet och sponsorkontakter.

– Jag kan även i fortsättningen hjälpa till med kundkontakter och jag har byggt upp många relationer med sponsorerna. Och jobbar du inom Modo Hockey är alla säljare, säger Urban Omark innan han kilar iväg på ett nytt möte med Ville Nieminen, Pär Styf och Andreas Eriksson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan