Annons

Annons

Annons

Slutspelsserien 2020

STOR GENOMGÅNG: Heta spelare, form och skador – så är läget i alla lagen inför slutspelsserien

Dags för slutspelsserien och kampen om en playoff-plats.
Men hur ser det egentligen ut i trupperna?
Här är en stor genomgång av skadeläge, form och heta spelare för varje lag.

Text

Annons

► Timrå

Formen: Vunnit alla elva matcher förutom en sedan februari och hotade Modo om en finalplats in i det sista. Det som eventuellt skulle ställa till det är att förlusten i räkningen kom i grundseriens näst sista match, även om det var efter jämn match mot suveränen Björklöven. I den sista matchen mot bottenlaget Kristianstad krävdes det övertid för att vinna. Är superformen på väg att rinna ur händerna lagom till slutspelsserien? Om inte får Timrå ses som favoriter.

Skadeläget: Timrå har inga spelare som är skadade, utan alla är tillgängliga för spel.

Annons

Heta spelare: Har seriens två största offensivt hot i Jonathan Dahlén och Albin Lundin. Dahlén tangerade Pär Arlbrandts tidigare rekord på 77 poäng i grundserien och blev ensam skytteligavinnare med 36 mål. Lundin blev fyra i poängligan med 68 poäng. Behövs det sägas så mycket mer? Defensivt är främst målvakten Victor Brattström en nyckelspelare.

Annons

► BIK Karlskoga

Formen: Fyra förluster på de sista åtta matcherna i grundserien är inget facit som laget kan ta med sig till slutspelet. Trots att laget varit klart starkt tillsammans med Timrå av lagen i slutspelsserien så har laget blandat och gett lite för mycket för att vara en förhandsfavorit.

Skadeläget: August Gunnarsson och Calle Berglund är skadade. David Lilja och Karl Jonsson är på väg tillbaka från sina axelskador, men spelar inte i första mötet med Timrå.

Heta spelare: Tim Juel i målet och lagets skyttekung Fredrik Forsberg är ständigt aktuella och viktiga för sitt lag.

► Västerås

Bild: Oliver Åbonde

Formen: Går in i slutspelsserien med en riktig svajig form. Efter att ha inlett grundseriespelet lovande tappade VIK det mesta i slutet av serien och har bara mäktat med sex vinster på de senaste 18 matcherna. Behöver hitta tillbaka till segerreceptet från säsongens första halva för att vara ett ordentligt hot i slutspelet.

Annons

Skadeläget: Både Erik de la Rose och David Rundqvist kommer missa slutspelsserien på grund av långtidsskador. Ett större frågetecken vilar över backen Alexander Younan som missat de senaste matcherna och ännu är ett osäkert kort.

Annons

Heta spelare: Främst är det defensivt som laget imponerar. Unge målvakten Jesper Myrenberg har imponerat i målet och kan bli en nyckel för VIK. Kanadensiske backen Jerome Leduc har å sin sida vunnit backarnas poängliga med 40 poäng och är sett till det även lagets mest hotfulle offensiva spelare. Offensivt är det svårare att hitta samma ljuspunkter, men snabbskrinnaren Sebastian Benker gjorde två mål i sista matchen mot Tingsryd och vann lagets interna skytteliga på 16 mål.

► Södertälje

Bild: Jacob Sjölin

Formen: Laget med starkast form i slutspelsserien? På de senaste 30 matcherna har laget vunnit alla matcher förutom nio, vilket lyft dem från botten till kval om SHL.

Skadeläget: Forwarden Lucas Carlsson har problem med ett knä, i övrigt skadefritt.

Heta spelare: Nick Olesen och Ludwig Blomstrand gör poäng i varje match. Centern Hugo Gustafsson är värd att lyfta fram. Alexander Sahlin tycks ha hittat formen i målet, och på backsidan ser särskilt Andreas Hjelm och August Berg formstarka ut.

► Vita Hästen

Formen: En av säsongens sensationer. Var bottentippat men har varit med på slutspelsplats hela tiden – imponerande. Har tappat formen något den senaste tiden.

Annons

Annons

Skadeläget: Har haft en lång skadelista, men den har kortats av. Inför slutspelet är det frågetecken på Viktor Lodin, men i övrigt är alla spelare tillgängliga.

Heta spelare: Centern Istvan Bartalis och Simon Fernholm har varit vassa poängmässigt senaste tiden, och båda målvakterna Viktor Kokman och Niklas Lundström har gjort det bra.

► Västervik

Formen: Hittade formen i grundseriens slutskede med tre vinster på det sista fyra matcherna vilket med nöd och näppe räddade en plats i slutspelsserien. Har under säsongens gång gått upp och ner formmässigt där de blandat långa perioder av förlustsviter med kortare perioder med vinstsviter. Som tur är går det in i slutspelet med det sistnämnda i bagaget.

Skadeläget: Har målvakten Adam Vay på skadelistan, som saknats ett längre tag och blir borta hela säsongen. I övrigt hel och frisk trupp.

Heta spelare: Tim Wahlgren och Erik Ullman har båda varit offensiva injektioner i Västervik under de fem sista matcherna för Västervik, som också var direkt avgörande för att ta sig till slutspelsserien.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan