Annons

Annons

Annons

Hockeypuls podcast

Guldkaptenen från Västerås öppnar för VM – värdlandet en avgörande punkt

Förra året tvingades han tacka nej.
I år däremot öppnar Mikael Backlund för att spela VM.
– Det är klart att det vore väldigt kul, säger Västeråssonen som lockas av att mästerskapet går i Schweiz.

Text

Samtalet kommer från Hockeypuls podcast #40, som finns där poddar finns (Spotify, Acast, iTunes etc). Nya avsnitt varje måndag.

Mickis med VM-pokalen 2018. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Mikael Backlund blir snart 31 år gammal och har kanske inte allt för många år kvar i NHL. Han är öppen för att det kan svänga fort, och berättar i Hockeypuls podcast att han absolut skulle kunna tänka sig att göra några år ute i Europa innan han flyttar hem till Sverige och Västerås.

I fjol fick han tacka nej till VM-spel, då han och frun Frida väntade sitt första barn. I år går VM i Schweiz, ett land som Mikael och Frida båda är intresserade av.

Annons

Men för att det ska bli VM-spel krävs det förstås att hans Calgary åker ur Stanley Cup-slutspelet.

Annons

– Jag har aldrig varit i Schweiz, men jag har hört så himla mycket gott om Schweiz så det är ett ställe som både jag och Frida är nyfikna på att få se. Men jag spelar hellre Stanley Cup-slutspel, så jag åker hellre och turistar i Schweiz och vinner Stanley Cup i år, men skulle det bli en miss för oss här i år så är absolut något jag kommer fundera över att åka till VM såklart.

Så det lockar lite grann?

– Ja absolut, det är alltid kul att få vara med i landslaget och jag har spelat lite överallt, VM är alltid speciellt när det är riktigt bra städer, Köpenhamn var riktigt roligt och nära Sverige såklart. Schweiz ska ju vara så himla fint, så det är klart att det vore väldigt kul att få spela där, men som sagt prio ett är Stanley Cup, så får vi se, allt handlar om formen och skador och sånt, hur man mår där och då liksom.

Lyssna på Hockeypuls podcast: AcastItunesSpotify

Eller ↓ klicka på PLAY-knappen nedan:

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Mikael Backlund har vunnit VM-medaljer i alla dess valörer, och vid det senaste deltagandet år 2018, fick han vara med och vinna VM-guld. Något som var extra speciellt då han gjorde det som kapten.

– Det var ju fantastiska minnen, det var jätteroligt. Så häftigt att som kapten få vinna VM-guld, jag hade varit nära några gånger att vinna VM men aldrig gjort det, och att jag sedan skulle göra det första gången när jag var kapten, det är svårt att förklara, jag får lite smårysningar nu.

Har du kollat in Youtube-klipp i efterhand och sett highlights och sådär?

– Ja men det är klart jag har, framför allt under den sommaren kollade jag en del och titt som tätt blir man påmind och kollar, ser bilder. Det är ett av mina största minnen i hockeykarriären.

Lyssna på Hockeypuls podcast – avsnitt varje måndag: AcastItunesSpotify

Vår reporter på plats i Calgary.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan