Annons

Annons

Annons

Brynäs försäsong 2019

Brynästränaren efter vändningen mot Ässät: ”Vi greps av någon form av panik”

Magnus Sundquist fick se två versioner av Brynäs i Gavlerinken under torsdagskvällen. Ett lag som hade snudd på panik i egen zon – och ett annat som gick ut och körde över motståndaren i sista perioden.

– Det var en perfekt regisserad match, sa Brynästränaren efter 4–2-vinsten mot Ässät.

Text

Bild: Karin X Johansson

Annons

Brynäs tog tredje vinsten på lika många försök under försäsongen. Men det var ett hemmalag som kom undan med andan i halsen – segern säkrades först efter en målexplosion i mitten av sista perioden när 1–2 blev 4–2 på en och en halv minut.

Fakta och matchens tre stjärnor från Brynäs–Ässät

– Det här var ett helt annan match än mot Modo. Det här är ju fartfylld hockey mot ett bra lag, och det är lite internationell nivå på det. Det var mycket närkamper och hög intensitet, och jag tycker inte att vi var riktigt där i första perioden. Första fem i andra är bra, men sen får vi utvisningar med oss och drar ner på tempot, och så får de utvisningar med sig – och efter det äger de andra perioden, sa Sundquist i vår livesändning från matchen.

Annons

Annons

Se matchen i repris i här. (Artikeln fortsätter nedanför tv-spelaren)

Inbäddat innehåll

Brynästränaren var glad över att hans spelare återigen – precis som efter första perioden mot Modo – reagerade positivt på hans paussnack, den här gången mellan andra och tredje.

– Vi sa att nu går vi ut och vinner matchen och visar oss från vår bästa sida, och det tycker jag att de gjorde.

Han trodde inte att det handlade något om att Ässät slog av på takten efter att ha dominerat den andra perioden, bland annat i kraft av sina många powerplay.

– Det berodde mer på vad vi gjorde, sa Sundquist.

Vad var det ni gjorde så bra då?

– Vi förstår att det är tätt och intensivt och att vi måste vinna närkamper. Och att man måste acceptera att man är i egen zon ibland. Jag tycker inte att vi accepterade att vi var i egen zon i andra perioden, utan greps av någon form av panik. Vi spred puckar och ville så mycket.

– Fan, vi möter ett bra lag... och vi kommer att ha tid i egen zon i SHL också. Om det är ett byte eller två, eller om det är en femminutersperiod där motståndarna har ett övertag... vi måste acceptera det för att lugnt och metodiskt växa in i matchen igen. Och det tycker jag vi gjorde. Men det var lite stressigt i andra, vi är inte vana att vara i egen zon.

Annons

Annons

Det kanske är nyttigt att ni fick känna på det här?

– Ja, det var en perfekt regisserad match. Hellre det här än att vi haft ledningen med 4–0 efter två perioder och tyckt att allt är perfekt. Det här blev jättebra för oss, det går inte att agera som i första perioden och halva den andra.

Nästa Brynäsmatch är på lördag i Tierp när SHL-kollegan Djurgården väntar.

Brynäs tog ny seger – efter allvarligt snack i omklädningsrummet: "Modo är alldeles för bra för att underskatta"

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan