Annons

Annons

Annons

Silly season med Mora IK

Inget spel utomlands – Johan Persson valde Mora: "Kändes bäst att stanna i Sverige"

Mora fortsätter bygga truppen inför kommande säsong.
Under måndagen presenterades Morafostrade Johan Persson för klubben.
– Jag hoppas få större förtroende än tidigare, berättar forwarden.

Text

Johan Persson är det senaste nyförvärvet i Mora som rustar inför kommande säsong. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Annons

Det har tidigare ryktats om att Johan Persson varit på väg till Mora. Under måndagen presenterade klubben att forwarden är ett av säsongens nyförvärv.

– Jag har haft några år i Timrå nu så när Mora frågade kände jag att det var dags att testa något nytt, säger Persson och fortsätter:

– Man får lite nya ögon på sig, det blir en nytändning. Jag hoppas på att få större förtroende än jag haft tidigare.

29-åringen är fostrad i Moras ungdomsverksamhet men lämnade efter säsongen 09/10. Efter det har det blivit olika klubbar och han kommer senast från spel med Timrå i SHL. Nu är det Mora IK som Persson skrivit ett tvåårskontrakt med.

– Det passade med familjesituationen att komma tillbaka till Mora. Vi har precis fått en son och då kändes det skönare att vara kvar i Sverige, jag känner ingen stress att testa att spela utomlands, säger Persson.

Annons

Annons

Vill du spela utomlands framöver?

– Både för familjen och mig så kändes det bäst att stanna i Sverige i två år till. Sen får vi se vad som händer. Jag vet inte riktigt om jag vill spela utomlands, till slut kanske man gör det, det vet man inte. Man får ta ett år i taget.

Johan Persson kommer från Timrå till Mora IK, klubben han fostrades i. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Johan Persson har tidigare dragits med skadebekymmer och har därför fått sparsamt med speltid.

– Kroppen känns bra nu, verkligen. Jag har haft bra sommarträning och nu hoppas jag att jag håller ihop.

Peter Hermodsson, Moras klubbchef, ser inte skadehistoriken som något större bekymmer.

– Visst, han har haft en del problem med skador, men får han vara frisk så är han en spetsspelare i allvenskan. Vi ser Johan som en bra värvning, han kommer kunna producera framåt. En spelare som skulle kunna spela powerplay till exempel, säger Hermodsson.

Mattias Nörstebö ansluter från Frölunda.

Bild: TT

Johan Persson är det andra nyförvärvet på bara några dagar. Under fredagen blev det klart att den norske landslagsbacken Mattias Nörstebö, också ett nygammalt Moraansikte, ansluter från Frölunda. Nörstebö var i föreningen så sent som säsongen 14/15, då på lån från Brynäs.

– Det är jätteroligt att han ska komma hit igen. Han är en fantastiskt fin person som kan bidra med mycket till de yngre. Trots att han inte är så gammal själv så har han hunnit med mycket.

– Sedan har även han precis som Johan haft lite problem med skador men han är också hel nu. Nörstebö vill ha en nystart med mycket istid och det kan vi erbjuda, avslutar Hermodsson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan