Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Västerviks kommun har inte råd med ny ishall: "Skulle behövas 150-200 miljoner"

Västervik kommer inte att få en ny ishall – än. – Att det i framtiden kan bli en ny ishockeyarena är väldigt troligt. Då kanske det här blir en träningsarena, men där är vi inte än, säger kommunalråd Tomas Kronståhl (S) till Radiosporten.

Arkivbild. Jörgen Karterud, forward i Västervik, får vänta på en ny ishall. Här är han i Modos hemmaarena Fjällräven Center.

Bild: Jon Häggqvist

Annons

Frågan om en ny ishall har varit aktuell sedan Västerviks IK gick upp i allsvenskan förra året.

Men det kommer dröja tills något sådant bygge påbörjas.

– Jag tror inte att det är så långt fram som 10-20 år, men inte om något enstaka år heller, utan någonstans däremellan skulle jag tro, säger Tomas Kronståhl till Radiosporten.

Annons

Annons

Det har under det senaste året satsats drygt tio miljoner för att ge den nuvarande ishallen en godkänd allsvensk status.

Det finns dessutom många andra satsningar som Västervik kommun gör inom sport och fritid: Investeringar i ridanläggningar, idrottshallar, motionsspår, skidspår och simhallen.

Att kombinera detta med en ny ishall blir helt enkelt för dyrt, förklarar Tomas Kronståhl.

– Jag tror utan att veta exakt att det är över 100 miljoner kronor vi satsar på sport och fritid och nya anläggningar den här mandatperioden. Det är en väldigt respektingivande summa, säger han och berättar hur mycket en ny ishall skulle kosta.

– Jag tror att det skulle behövas 150-200 miljoner.


Linnea Hellgren

0611-720 06
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy